Visa sökformulär

För jobbsökare

Här har vi samlat information för dig som funderar på att söka jobb i Västerås stad.

Frågor och svar

Här har vi samlat några vanliga frågor och svar. Hittar du inte svaret du söker är du alltid välkommen att kontakta oss.

Hur letar jag upp en specifik tjänst?
I jobblistan på sidan lediga jobb sorteras Västerås stads utannonserade tjänster utifrån senaste ansökningsdag. För att hitta en specifik tjänst finns det en kategoriseringsfunktion längst upp på sidan.

Tips! På vår Facebooksida kan du även skriva önskad titel i sökrutan för att ännu enklare hitta det du söker.

Här hittar du alla våra lediga jobb
Länk till lediga jobb på vår Facebooksidalänk till annan webbplats

Hur loggar jag in eller skapar användare i Offentliga jobb?
När du hittat tjänsten du vill söka klickar du på ”Gör ansökan”. Därefter registrerar du dig genom att klicka på ”Skapa konto”. Har du en användare sedan tidigare loggar du in som vanligt. När du söker jobb hos oss följer du formuläret och fyller i det som är relevant för tjänsten. Har du tidigare sökt ett jobb via Offentliga jobb kan du använda den ansökan som mall.

Vill du endast skapa en CV-mall men inte söka jobb? Det kan du göra på Offentliga jobbs sida. Ansökan blir då en CV-mall som du kan använda som grund nästa gång du vill söka ett jobb.

Skapa en CV-mall på Offentliga jobbs egen webbplatslänk till annan webbplats

Hur får jag reda på när nya tjänster dyker upp?
På Västerås stads Facebooksida kan du prenumerera på våra lediga jobb och få dem skickade till din mejl en gång i veckan. Du väljer själv om du vill ha alla våra utannonserade tjänster eller få utskick utifrån ett specifikt sökord. Funktionen hittar du till höger om jobblistan.

Länk till lediga jobb på vår Facebooksidalänk till annan webbplats

Annonseras alla tjänster ut?
Ja, alla våra lediga tjänster som är längre än tre månader annonseras ut på vår hemsida samt på Arbetsförmedlingens hemsida.

Vad händer efter att jag skickat in min ansökan?
Rekryteringsprocessen sker i flera steg.

Läs mer här om hur rekryteringsprocessen går till

Kan jag skicka in en spontanansökan till er?
Nej, det kan du tyvärr inte. Du kan endast söka någon av de tjänster vi har lediga för tillfället. Men skulle du vara intresserad av att jobba inom ett specifikt område kan du alltid kontakta aktuell chef för att höra om eller när det eventuellt blir någon ledig tjänst.

Vem kan jag kontakta om jag har frågor kring rekryteringen?
I varje annons finns kontaktuppgifter till rekryterande chef samt HR-konsult. Du kan också höra av dig till Kontaktcenter på 021-39 00 00 och be att få bli kopplad till Rekryteringscenter så kan vi hjälpa dig.

Tips för dig som fyller i ansökan
Fyll i arbetslivserfarenheter så det framgår vad du gjort de senaste åren. Gå så långt tillbaka i tiden som du själv anser är relevant för tjänsten du söker. Har du inte jobbat under en period, beskriv gärna i ditt personliga brev vad du gjort under den tiden.

Under fliken ”Frågor” ställer vi korta enkätfrågor som är aktuella för tjänsten. Enkätfrågorna används för att säkerställa att de som blir kallade på intervju uppfyller de krav som är satta för tjänsten. Ju tydligare din kunskap och erfarenhet framgår, desto större blir chansen att få komma på intervju.

Det kan vara bra att ansöka så snart som möjligt. I vissa rekryteringar jobbar vi nämligen med löpande urval, vilket betyder att intressanta kandidater kan kallas in på intervju innan sista ansökningsdag.

Vill du ha tips på hur du ska tänka när du skriver CV och personligt brev?

Här har Offentliga jobb sammanfattat några tankar och tips som du kan inspireras av
länk till annan webbplats

Kontakta oss

Rekryteringscenter

Rekryteringscenter

Munkgatan 9A, 722 12 Västerås

021-39 00 00

Det här händer i Västerås

Just nu finns det inga evenemang att visa men klicka på fler händelser för att se hela kalendern.

Nytt i Västerås

Debug

Hjälpte informationen på denna sida dig?