Visa sökformulär

Frågor och svar

Här har vi samlat svar på några vanliga frågor.
Hittar du inte vad du söker efter kan du alltid kontakta oss via formuläret nedan.

Frågor och svar

Hur letar jag upp en specifik tjänst bland era lediga jobb?
I jobblistan under fliken Lediga jobb sorteras alla våra utannonserade tjänster utifrån senaste ansökningsdag. För att hitta ett specifikt jobb finns det en kategoriseringsfunktion längst upp på sidan.

Tips! På vår Facebooksida Länk till annan webbplats. kan du även skriva önskad titel eller placering i sökrutan för att ännu enklare hitta det du söker.

Hur gör jag för att söka en tjänst?
När du hittat tjänsten du vill söka klickar du på ”Här gör du din ansökan”. Därefter fyller du i dina uppgifter samt bifogar de filer som efterfrågas. I bland är det även några frågor som behöver besvaras när du söker tjänsten. När du har fyllt i alla dina uppgifter, bifogat filer och godkänt villkoren skickar du in din ansökan på den gröna knappen längst ner till vänster på sidan.

Hur får jag reda på när nya lediga tjänster kommer in?
På vår Facebooksida Länk till annan webbplats. kan du se våra nyaste lediga jobb högst upp på sidan. Du kan även skapa skapa bevakning på lediga tjänster via offentligajobb.se Länk till annan webbplats.. Du väljer själv om du vill ha alla våra utannonserade tjänster eller få utskick utifrån ett specifikt sökord. För att skapa en bevakning behöver du vara inloggad på offentliga jobb.

Tips för dig som fyller i ansökan
Fyll i arbetslivserfarenheter så det framgår vad du gjort de senaste åren. Gå så långt tillbaka i tiden som du själv anser är relevant för tjänsten du söker. Har du inte jobbat under en period, beskriv gärna i ditt personliga brev vad du gjort under den tiden.

Under fliken ”Frågor” ställer vi korta enkätfrågor som är aktuella för tjänsten. Har du svarat på frågan tydligt i din CV, kan du klistra in samma text här. Enkätfrågorna används för att säkerställa att de som blir kallade på intervju uppfyller de krav som är satta för tjänsten. Ju tydligare din kunskap och erfarenhet framgår, desto större blir chansen att få komma på intervju.

Det kan vara bra att ansöka så snart som möjligt. I vissa rekryteringar jobbar vi nämligen med löpande urval, vilket betyder att intressanta kandidater kan kallas in på intervju innan sista ansökningsdag.

Vill du ha tips på hur du ska tänka när du skriver CV och personligt brev? Här har Offentliga jobb sammanfattat några tankar och tips som du kan inspireras av. Länk till annan webbplats.


Kontakta oss

Rekryteringsenheten

Besöksadress

Stadshusentrén, Fiskartorget, Västerås

021-39 00 00
Fyll i e-postadress eller telefonnummer om du vill att vi ska svara på ditt meddelande.


När du skickar in ditt meddelande kommer det att omvandlas till ett e-postmeddelande. E-post till kommunen betraktas normalt som en allmän handling enligt tryckfrihetsförordningen. Det innebär bland annat att den är offentlig och att allmänheten och massmedierna har rätt att ta del av innehållet. E-post till våra myndigheter registreras precis som vanlig post hos respektive myndighet. Därefter sänds den vidare till den enhet eller person som berörs.

Uppgifterna du fyller i här och sedan sänder in till oss kommer att skickas i okodad form över Internet.

Tänk på sekretessen; skicka aldrig konfidentiella uppgifter. I dessa fall ber vi dig kontakta oss på telefon.
Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter.