Visa sökformulär

Frågor och svar för studenter

Här har vi samlat svar på några vanliga frågor. Hittar du inte vad du söker efter kan du alltid kontakta oss via formuläret nedan.

Frågor och svar

Här har vi samlat några vanliga frågor och svar. Hittar du inte svaret du söker är du alltid välkommen att kontakta oss.

Kan man göra sitt examensarbete hos er?
Ja, det kan man! Vi lägger ut examensarbeten varje höst där vi söker studenter som kan åta sig att genomföra dem.

Examensarbete i Västerås stad

Om du har en egen idé eller ett eget förslag kan du mejla till exjobb@vasteras.se

Hur gör jag för att göra praktik hos er?
Vi har "tyvärr" ingen central praktiksamordning hos oss. Men är du intresserad av att göra din praktik hos oss kan du alltid kontakta chefen vid den enhet/verksamhet du är intresserad av. För att få kontaktuppgifter till chefer inom staden kan du ringa till vår växel på 021-39 00 00

Brukar ni vara med på mässor och arbetsmarknadsdagar?
Vi älskar att träffa och prata med studenter så vi deltar vid flera olika mässor och arbetsmarknadsdagar under året.

Se var du kan träffa oss nästa gång

I min utbildning ingår VFU. Kan jag göra den hos er?
Det beror på vad du läser för program och på vilken högskola eller universitet du läser. Vi har avtal med några lärosäten gällande VFU-platser för studenter på förskollärar- och lärarprogrammen, socionomprogrammet och sjuksköterskeprogrammet.

Verksamhetsförlagd utbildning

Kan man jobba som vikarie hos er?
I flera av våra verksamheter har vi behov av vikarier och timanställda. Det är främst inom förskola och skola samt vård och omsorg det finns behov av vikarier och timanställda.

Information om vikariat och timanställningar

Jag går den arbetsintegrerade utbildningen för lärare, vem bestämmer vilken skola jag ska jobba på?
Möjligheten att anställa en AIU-student skiljer sig åt på våra kommunala skolor, rektorerna på respektive skola anmäler sitt intresse. Om du blir antagen och aktuell för en anställning kommer vi alltid rådgöra med dig om du själv har några önskemål utifrån de skolor som är aktuella. Det enda krav vi har är att du inte ska arbeta på en skola där dina egna barn går.

Jag jobbar redan på en kommunal skola, kan jag vara kvar på den skolan om jag söker till den arbetsintegrerade utbildningen?
Ja, eventuellt. Om din nuvarande skola har förutsättningar för att anställa en AIU-student kan det finnas möjlighet för dig att fortsätta på samma skola. Däremot kan det bli aktuellt att genomföra VFU-arbetet på en annan skola, så att inte dina kollegor som du arbetat med i flera år bedömer dig i utbildningen.

Vad är lönen under den arbetsintegrerade utbildningen för lärare?
I Västerås stad tillämpar vi individuell lönesättning, det gäller även AIU-studenter som anställs hos oss. Individuell lönesättning innebär att vi tar hänsyn till dina tidigare erfarenheter och kompetenser. Det betyder att lönerna mellan studenter kan skilja sig åt beroende på erfarenhets- och utbildningsbakgrund. Lönen för obehörig lärare som arbetar heltid inom grundskola ligger mellan 22.000-35.000 kr.

Arbetsintegrerad utbildning för lärarstudenter

Kontakta oss

Rekryteringsenheten

Besöksadress

Stadshusentrén, Fiskartorget, Västerås

Nå Rekryteringsenheten via Västerås stads kontaktcenter 021-39 00 00