Visa sökformulär

Chef

Möt Azita

I filmen möter du enhetschefen Azita, som berättar om hur det är att jobba som chef i Västerås stad. Hon berättar om vad den största utmaningen är, men också om vad hon uppskattar mest med sitt jobb.

"Det bästa med mitt jobb är att jag får vara med och skapa förutsättningar för medarbetarna att kunna utveckla sig själv som person, men också kunna utveckla verksamheten.


– Azita, enhetschef

Chef i Västerås stad

Möjligheter och utmaningar i jobbet

I Västerås stad får du arbeta i en organisation där du varje dag får bidra till samhällsutvecklingen och göra skillnad för en hel stad. Därför har du som chef stora möjligheter och utmaningar att ta dig an varje morgon du går till jobbet. Här ligger fokus på samarbete, skapa effektiva processer med goda resultat och transparens gentemot både medarbetare och invånare. Det är förstås en utmaning som kräver mod och vilja av dig som ledare. Tillsammans med dina medarbetare och chefskollegor finns många idéer och tankar att utveckla och förverkliga.

”Varje dag möter jag människor i min organisation, både medarbetare och chefer, som har ett genuint engagemang. Människor som varje dag arbetar för att göra vår stad lite bättre. Medarbetare som är stolta och vill göra skillnad för våra barn, våra äldre och för människor som på olika sätt är i behov av samhällets hjälpinsatser eller funktioner. Jag möter de som brinner för att skapa en hållbar, stolt och vacker stad där vi alla vill leva. Det är verkligen häftigt!”
- Marie Demark, enhetschef

Utveckling och karriär

Västerås stad är Västmanlands största arbetsgivare. Organisationens bredd och storlek skapar goda möjligheter att utvecklas. Det ger dig som chef möjligheten till ett brett kontaktnät och många olika karriärvägar.

Som chef finns också flera möjligheter att utveckla din ledarkompetens. Bland annat genom ett aspirantprogram som hålls årligen tillsammans med andra kommuner samt en stadsövergripande introduktionsutbildning för dig som är ny som chef inom Västerås stad. Varje förvaltning har även olika introduktioner och ledarutvecklingsinsatser för att skapa möjligheter att utvecklas i ledarskapet. Självklart finns det även en mängd olika interna och externa kurser som hjälper dig att utvecklas och känna dig trygg i din chefsroll.

Du behöver inte vara specialist inom alla områden. Som ledare inom staden får du mycket stöd kring bland annat ekonomi, juridik, HR, upphandling och kommunikation. Det är en förmån som gör att du frigör tid och har större möjlighet att arbeta med ledarskapet och skapa goda förutsättningar för dina medarbetare.

Om du är intresserad av att veta mer om hur det är att vara chef inom Västerås stad och vill höra hur några av våra duktiga ledare ser på sin roll och sitt ledarskap kan du lyssna på Västeråspodden. I podden får du möta några av alla de människor som lägger sin kraft och sitt engagemang på att göra Västerås fantastiskt samt om hur ledarskapsutveckling och ett bra ledarskap kan lyfta en verksamhet och få människor att växa.

Västeråspoddenlänk till annan webbplats

Hjälpte informationen på denna sida dig?