Logotyp
Visa sökformulär

I Västerås är det enkelt att vara företagare

I Västerås är vi måna om att våra företag ska ha rätt förutsättningar för att utvecklas och växa.

Om verksamheten

Vår långa erfarenhet av att utveckla näringslivet i Västerås gör att vi kan föreslå kontaktvägar till olika aktörer, som kan vara värdefulla för dig som företagare. Vi har också bra kännedom om olika nätverk och kluster som finns i Västerås. Vi som arbetar inom Näringsliv Västerås hjälper och lotsar dig rätt, vare sig du har ett redan etablerat företag, vill utöka din verksamhet eller starta en helt ny verksamhet.

Tillsammans med dig, ditt företag och övriga näringslivet i Västerås, utvecklar vi stadens företagande. Vi vägleder dig, svarar på dina funderingar och vet inte vi, så vet vi vem som vet!

Visste du att unika saker har hänt och händer fortfarande i Västerås. Din verksamhet, ett arbete och boende här ger dig en utvecklande och stimulerande vardag och en rik fritid. Använd vår webbpresentation
www.naringslivvasteras.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Gruppbild på de personer som jobbar med företagslots.

Företagslots – en väg in

En väg in till kommunen sker med hjälp av en Företagslots på Näringsliv Västerås. Företagslotsen hjälper företag hitta rätt aktör i frågor gällande behov av olika tillstånd, mark, lokaler, företagsnätverk eller annat som påverkar ett företags verksamhet. Varje jämn tisdag mellan klockan 09:00 och 11:00 finns handläggare från tio olika förvaltningar på plats för att leda dig som företagare i rätt riktning. Du träffar oss i kommunfullmäktigefoajén i Stadshuset. Boka en tid hos Företaglotsen på 021-39 00 00 eller kom förbi. Vi ser till att rätt person finns på plats för att handlägga och svara på din fundering eller ärende. Vi underlättar för dig som företagare genom en väg in i kommunen och till externa aktörer!

Företagsnära – för småföretagare

Företag med upp till 50 anställda inom alla branscher besöks. Vi kallar det Företagsnära och är en servicefunktion som ska lyssna in behov, ge service och rådgivning för att underlätta och utveckla din verksamhet.

Energirådgivning till företag

Vi erbjuder företag i Västerås kostnadsfri energirådgivning inom både energi-, klimat och transportfrågor. Hör av dig till oss så kan vi komma överens om hur vi kan hjälpa dig på bästa sätt. Vi kan även besöka ditt företag men vi utför till exempel inte energikartläggningar eller energideklarationer. Kontakta oss via e-post på energiradgivning@vasteras.se . Det går också bra att ringa vår klimat- och energirådgivare på telefon 021-39 25 71.

Näringsliv Västerås – en del av Västerås Marknad och Näringsliv AB

Vi är ett av fem affärsområden i det kommunala bolaget Västerås Marknad och Näringsliv AB. Vårt uppdrag är att marknadsföra Västerås som en attraktiv stad och skapa bästa möjliga förutsättningar för etablering och utveckling av företag. Övriga affärsområden arbetar bland annat med turism, möten, evenemang, vårt platsvarumärke och kompetensutveckling. Det är Västerås & Co, Convention Bureau, Visit Västerås och Expectrum.

Hitta hit

Hitta till Näringsliv Västerås

Kontakta oss

Conny Petrén

Näringslivschef

Näringsliv Västerås

Telefon: 021-39 11 16

Jennie Sträng

Näringslivsutvecklare

Västerås marknad och näringsliv AB

Telefon: 021-39 01 28

Eva Lilja

Näringslivsdirektör och vd för Västerås Marknad och Näringsliv AB

Västerås marknad och näringsliv AB

Telefon: 021-39 01 11

Det här händer i Västerås

  • Rekryteringsmässan – en chans till förändring

    Nu är det återigen dags för Rekryteringsmässan. För 16:e gången ordnas mässan som ger dig möjlighet att knyta kontakter, samla kunskap om den bransch du är intresserad av och kanske även hitta ett n...

Nytt i Västerås

  • Ombyggnad av Röda torget skjuts upp

    Tekniska nämnden avvaktar med att bygga om Röda torget till cirkulationsplats. Många intressenter berörs och många synpunkter har kommit in under remisstiden. Därför vill tekniska nämnden undersöka om det nuvarande förslaget är den bästa lösningen. Vi vill även vänta på delutredningen om kollektivtr...

  • Första halvan av 50-talskajens renovering är klar

    Den första delen av 50-talskajens renovering i Västerås hamn är klar enligt uppsatt plan. Vecka 50 pausades arbetet med att förstärka och renovera 50-talskajen i Västerås hamn. Arbetet planeras att återupptas igen i mars 2018.

Debug

Hjälpte informationen på denna sida dig?