Visa sökformulär

I Västerås är det enkelt att vara företagare

I Västerås är vi måna om att våra företag ska ha rätt förutsättningar för att utvecklas och växa.

Om verksamheten

Vår långa erfarenhet av att utveckla näringslivet i Västerås gör att vi kan föreslå kontaktvägar till olika aktörer, som kan vara värdefulla för dig som företagare. Vi har också bra kännedom om olika nätverk och kluster som finns i Västerås. Vi som arbetar inom Näringsliv Västerås hjälper och lotsar dig rätt, vare sig du har ett redan etablerat företag, vill utöka din verksamhet eller starta en helt ny verksamhet.

Tillsammans med dig, ditt företag och övriga näringslivet i Västerås, utvecklar vi stadens företagande. Vi vägleder dig, svarar på dina funderingar och vet inte vi, så vet vi vem som vet!

Visste du att unika saker har hänt och händer fortfarande i Västerås. Din verksamhet, ett arbete och boende här ger dig en utvecklande och stimulerande vardag och en rik fritid. Använd vår webbpresentation
www.naringslivvasteras.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Personer runt ett bort i ett mötesrum

Företagslots - Vi leder dig i rätt riktning

Behöver du samordning av olika myndighetskontakter och få klarhet i ditt ärende under ett och samma möte?

Företagslotsen hjälper dig som har frågor till fler än en förvaltning gällande tillstånd som bygglov, serveringstillstånd, livsmedelstillsyn med mera. Vi ser till att rätt personer finns på plats för att svara på dina funderingar.

Boka en tid hos Företagslotsen på 021-39 00 00 naringsliv@vasteras.se

Energirådgivning till företag

Vi erbjuder företag i Västerås kostnadsfri energirådgivning inom både energi-, klimat och transportfrågor. Hör av dig till oss så kan vi komma överens om hur vi kan hjälpa dig på bästa sätt. Vi kan även besöka ditt företag men vi utför till exempel inte energikartläggningar eller energideklarationer. Kontakta oss via e-post på energiradgivning@vasteras.se . Det går också bra att ringa vår energi- och klimatrådgivare på telefon 021-39 25 75.

Näringsliv Västerås – en del av Västerås Marknad och Näringsliv AB

Vi är ett av fem affärsområden i det kommunala bolaget Västerås Marknad och Näringsliv AB. Vårt uppdrag är att marknadsföra Västerås som en attraktiv stad och skapa bästa möjliga förutsättningar för etablering och utveckling av företag. Övriga affärsområden arbetar bland annat med turism, möten, evenemang, vårt platsvarumärke och kompetensutveckling. Det är Västerås & Co, Convention Bureau, Visit Västerås och Expectrum.

Kontakta oss

Conny Petrén

Chef Etableringar och Investeringar

Västerås marknad & näringsliv AB

Telefon: 021-39 11 16

Jennie Sträng

Näringslivsutvecklare

Västerås marknad & näringsliv AB

Telefon: 021-39 01 28

Marit Sihm Kvenangen

Näringslivssekreterare

Västerås marknad & näringsliv AB

Västerås marknad & näringsliv AB

021-39 01 48

Pia Norstedt

Utvecklingschef Invest, vice vd

Västerås marknad & näringsliv AB

Västerås marknad & näringsliv AB

021-39 01 14

Eva Lilja

Näringslivsdirektör och vd för Västerås Marknad och Näringsliv AB

Västerås marknad & näringsliv AB

Telefon: 021-39 01 11

Det här händer i Västerås

 • Ändrade öppettider

  Klämdagsöppet 8-12 fredag 11 maj Torsdagen den 10 maj är det Kristi himmelsfärds dag. Det är en röd dag i almanackan och då är det stängt hos kontaktcenter och i stadshusentrén. Fredagen den 11 maj ä...

Nytt i Västerås

 • Stor sanering vid Oljevägen

  Nu inleds saneringen av två före detta oljedepåer vid Oljevägen. Det handlar om ett område på sammanlagt cirka 15 200 kvadratmeter (drygt två fotbollsplaner).

 • Rekryteringsmässan - en chans till förändring

  Den 13 februari är det återigen dags för Rekryteringsmässan. För 16:e gången ordnas mässan som ger dig möjlighet att knyta kontakter, samla kunskap om den bransch du är intresserad av och kanske även hitta ett nytt jobb eller nya studievägar.

 • Ombyggnad av Röda torget skjuts upp

  Tekniska nämnden avvaktar med att bygga om Röda torget till cirkulationsplats. Många intressenter berörs och många synpunkter har kommit in under remisstiden. Därför vill tekniska nämnden undersöka om det nuvarande förslaget är den bästa lösningen. Vi vill även vänta på delutredningen om kollektivtr...

Debug

Hjälpte informationen på denna sida dig?