Logotyp
Visa sökformulär

I Västerås är det enkelt att vara företagare

I Västerås är vi måna om att våra företag ska ha rätt förutsättningar för att utvecklas och växa.

Om verksamheten

Vår långa erfarenhet av att utveckla näringslivet i Västerås gör att vi kan föreslå kontaktvägar till olika aktörer, som kan vara värdefulla för dig som företagare. Vi har också bra kännedom om olika nätverk och kluster som finns i Västerås. Vi som arbetar inom Näringsliv Västerås hjälper och lotsar dig rätt, vare sig du har ett redan etablerat företag, vill utöka din verksamhet eller starta en helt ny verksamhet.

Tillsammans med dig, ditt företag och övriga näringslivet i Västerås, utvecklar vi stadens företagande. Vi vägleder dig, svarar på dina funderingar och vet inte vi, så vet vi vem som vet!

Visste du att unika saker har hänt och händer fortfarande i Västerås. Din verksamhet, ett arbete och boende här ger dig en utvecklande och stimulerande vardag och en rik fritid. Använd vår webbpresentation
www.naringslivvasteras.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Gruppbild på de personer som jobbar med företagslots.

Företagslots – en väg in

En väg in till kommunen sker med hjälp av en Företagslots på Näringsliv Västerås. Företagslotsen hjälper företag hitta rätt aktör i frågor gällande behov av olika tillstånd, mark, lokaler, företagsnätverk eller annat som påverkar ett företags verksamhet. Varje jämn tisdag mellan klockan 09:00 och 11:00 finns handläggare från tio olika förvaltningar på plats för att leda dig som företagare i rätt riktning. Du träffar oss i kommunfullmäktigefoajén i Stadshuset. Boka en tid hos Företaglotsen på 021-39 00 00 eller kom förbi. Vi ser till att rätt person finns på plats för att handlägga och svara på din fundering eller ärende. Vi underlättar för dig som företagare genom en väg in i kommunen och till externa aktörer!

Företagsnära – för småföretagare

Företag med upp till 50 anställda inom alla branscher besöks. Vi kallar det Företagsnära och är en servicefunktion som ska lyssna in behov, ge service och rådgivning för att underlätta och utveckla din verksamhet.

Energirådgivning till företag

Vi erbjuder företag i Västerås kostnadsfri energirådgivning inom både energi-, klimat och transportfrågor. Hör av dig till oss så kan vi komma överens om hur vi kan hjälpa dig på bästa sätt. Vi kan även besöka ditt företag men vi utför till exempel inte energikartläggningar eller energideklarationer. Kontakta oss via e-post på energiradgivning@vasteras.se . Det går också bra att ringa vår klimat- och energirådgivare på telefon 021-39 25 71.

Näringsliv Västerås – en del av Västerås Marknad och Näringsliv AB

Vi är ett av fem affärsområden i det kommunala bolaget Västerås Marknad och Näringsliv AB. Vårt uppdrag är att marknadsföra Västerås som en attraktiv stad och skapa bästa möjliga förutsättningar för etablering och utveckling av företag. Övriga affärsområden arbetar bland annat med turism, möten, evenemang, vårt platsvarumärke och kompetensutveckling. Det är Västerås & Co, Convention Bureau, Visit Västerås och Expectrum.

Hitta hit

Hitta till Näringsliv Västerås

Kontakta oss

Conny Petrén

Näringslivschef

Näringsliv Västerås

Telefon: 021-39 11 16

Jennie Sträng

Näringslivsutvecklare

Västerås marknad och näringsliv AB

Telefon: 021-39 01 28

Eva Lilja

Näringslivsdirektör och vd för Västerås Marknad och Näringsliv AB

Västerås marknad och näringsliv AB

Telefon: 021-39 01 11

Det här händer i Västerås

Just nu finns det inga evenemang att visa här. Klicka på fler händelser för att se hela kalendern.

Nytt i Västerås

  • Lyft för trähusbygge på Öster Mälarstrand

    På torsdagsmorgonen började företaget K2A att montera sitt hyreshus i trä på Öster Mälarstrand. Som en jättelik byggsats lyftes den ena modulen efter den andra och staplades på det som så småningom ska bli 116 hyreslägenheter. 

  • Tyck till om kulturlivet!

    Både Västerås stad och Region Västmanland arbetar nu med handlingsplaner för kultur. Hur tycker du att kulturlivet ska utvecklas? Tyck till och påverka genom att fylla i kulturdialogens enkät. Den ligger ute till söndagen den 10 december.

Debug

Hjälpte informationen på denna sida dig?