Visa sökformulär

Starta företag

Att starta företag ger dig möjlighet att göra verklighet av en idé. Det innebär också att ha koll på en massa regler och bestämmelser. Här får du information om vilka som kan ta dig vidare i processen till eget företag.

Om verksamheten

Nyföretagarcentrum
Nyföretagarcentrum har kommunens uppdrag att kostnadsfritt ge råd och tips om hur just din idé kan ta dig vidare mot ett eget företagande. Det gäller både om du väljer enskild firma eller aktiebolag som företagsform.

Information om Nyföretagarcentrumlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Coompanion
Vill du starta ett företag tillsammans med flera andra vänder du dig till organisationen Coompanion som ger råd inför start av till exempel kooperativt företagande.

Information om Coompanionlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Verksamt.se
På verksamt.se finns bra information från olika myndigheter för dig som som företagare.

Information från bland annat Bolagsverket, Skatteverket och Tillväxtverket, verksamt.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Så här gör du

Hur går det till?

Efter kontakt med rådgivare kan verksamt.se ge bra information om vad man behöver tänka på vid start av företag.
Allt kostnadsfritt. Hos Skatteverket kan du boka tid för ett personligt möte för att prata om allt som handlar om skatter.

Västerås science park är till för dig som entreprenör och erbjuder flera typer av aktiviteter för att stärka entreprenörskapet. Det kan vara inspirationsaktiviteter, Business camp, försäljarnätverk, experten tipsar och flera andra aktiviteter.

Verksamheter som kräver tillstånd
Kommer ditt företag att arbeta med en verksamhet som kräver tillsyn och prövning av till exempel hälsoskydd, miljöskydd, hantering av livsmedel, kemikalier, renhållning eller avfall så kontaktar du den förvaltning som ansvarar för att ge dig tillståndet. Tänk på att förskola, skola och hygienisk inriktning på verksamhet har regler som är särskilt viktiga att känna till.

För de flesta verksamheter måste du också ha en väl fungerande egenkontroll. Det innebär att du ska ha system och rutiner för att kontrollera att verksamheten är säker och uppfyller alla gällande krav.

Regler och tillstånd som du måste känna till om du ska driva företag

Behöver du lokal​
Kanske behöver du lokaler för din verksamhet, då kan du söka begagnade lokaler via det digitala lokalregistret Objektvision.

Sök lediga lokaler, Objektvisionlänk till annan webbplats

Kontakta oss

Marit Sihm Kvenangen

Näringslivskoordinator, Invest Västerås

021-39 01 48

Det här händer i Västerås

Just nu finns det inga evenemang att visa här. Klicka på fler händelser för att se hela kalendern.

Nytt i Västerås

  • Nu inleds rivningen av Bjurhovda centrum

    Idag inleddes arbetet inför rivningen av Bjurhovda centrum. Runt hela centrumområdet sätts avspärrningar upp. Därefter börjar rivningen av interiören och sedan rivs byggnaden.

  • Fortsatt lågt pris för att parkera i centrum

    För att underlätta för cityhandeln blir det fortsatt lågt pris för parkering i röd zon. Priset är 1 krona per timme under de två första timmarna. Därefter gäller normal taxa, 30 kronor per timme. Den låga parkeringsavgiften gäller till och med den 10 januari nästa år.

Debug

Tack för din återkoppling!
Berätta vad vi kan göra bättre på sidan. Vi kan tyvärr inte svara på dina synpunkter men de är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen. Använd våra kontaktuppgifter om du vill ha svar på en fråga.