Logotyp
Visa sökformulär

Cornelia fick årets honnörspremium

Barn- och utbildningsförvaltningen har år 2017 utsett Cornelia Laning, klass 92, Persboskolan till mottagare av honnörspremien ur fonden Fru Margit Zetterlunds minne. Premien är på 1800 kronor.

Cornelia blev mycket överraskad och rörd över honnörspremien. Alla elever, skolpersonal och föräldrar applåderade ivrigt i Skultuna kyrka vid utdelningen på skolavslutningen. Cornelia ärades också med blommor och diplom.

- Enligt oss är Cornelia en självklar kandidat till honnörspremien. Nu får vi förgylla hennes sommarlov med en extra uppmuntran som hon är väl värd, berättar Göran Folkeson, rektor på Persboskolan.

Cornelia uppfyller kraven

Cornelia uppfyller de krav som donatorn har satt upp i sina stadgar.
”Premiet ur fonden skall vara ett honnörspremium och utdelas till endast en elev i grundskolans högstadium. Denna elev skall ha ådagalagt synnerliga goda personliga egenskaper, antingen genom uppnådda studieresultat i religionskunskap, historia eller svenska, genom insatser i kamratlivet eller genom annan för honom själv eller skolan hedrande gärning.”

Motivering

Cornelia är en ytterst ambitiös och målinriktad elev som trots hinder på vägen lyckats nå höga betyg. Tack vare sin starka vilja, positiva inställning och fantastiska motivation lyckades hon ta igen kunskap på ett imponerande sätt. Nu går hon ut årskurs 9 med utmärkta betyg och A i flera ämnen, som till exempel religionskunskap, historia och svenska.
 
Cornelia är uppskattad bland både kamrater och personal för sin trevliga framtoning och sina goda idéer. Hon är inte rädd för att ställa frågor och de kan vara kritiska, men hon gör det alltid på ett trevligt sätt. Hon har skinn på näsan och vågar stå upp för vad hon tycker och tror på, och har alltid goda argument för sina åsikter. Cornelia stöttar sina vänner i vått och torrt.
 
- Detta gör Cornelia till en värdig stipendiat till Fru Margit Zetterlunds Honnörspremium 2017, säger Tord Karlsson, tillförordnad direktör på barn- och utbildningsförvaltningen.

Cornelia Laning

Publicerad 2017-06-13 14.00

Senast ändrad 2017-10-05 06.00