Logotyp
Visa sökformulär

Strålande framtid för solenergi

Visste du att det idag är enkelt och lönsamt att installera solpaneler på sin villa och att kostnaden för solcellsmoduler gick ner med 80% mellan 2008 och 2012? Och att du med solpaneler kan minska dina energikostnader samtidigt som du alltid vet vad elen kommer att kosta varje månad?

Dessutom blir du genom att installera egna solpaneler på din fastighet en del av omställningen till ett fossilfritt och hållbart samhälle.

Under 2017 deltar Västerås stad i ett insatsprojekt om solpaneler på villatak, i regi av Energimyndigheten. Under året genomförs bland annat träffar för villaägare, men också personlig, oberoende energirådgivning för privatpersoner och studiebesök i solpanelspark.

Västerås stads energi- och klimatrådgivare Zandra Camber och Per Eriksson har under året jobbat med och informerat om solenergi och solpaneler och bland annat hållit två träffar för villaägare, en i Rönnby och en i Hökåsen. Den 24 augusti är det dags igen. Då hålls en stor temakväll som är öppen för alla som är intresserade av solenergi.

- Temakvällarna har varit välbesökta och vi har fått många frågor från publiken. Det är extra roligt att så många har tagit chansen att boka in sig på en kostnadsfri och opartisk energirådgivning hos oss, berättar Zandra Camber.

- Många hus i Västerås har goda förutsättningar att kunna producera egen solel, som ju är den mest miljövänliga energikällan vi har, fyller Per Eriksson i.

Under temakvällen den 24 augusti får du kunskap om hur solpaneler fungerar. Du har möjlighet att träffa och ställa frågor till leverantörer och nätägare samt stadens energirådgivare.

Läs mer på sidan om solenergi

Nyhetsbild

Per Eriksson och Zandra Camber i solpanelsparken. Du träffar dem den 24 augusti på temakvällen om solenergi.

Publicerad 2017-06-30 15.11

Senast ändrad 2017-10-05 06.00