Logotyp
Visa sökformulär

Civilministern: "Fyra Mälarstäder ett imponerande samarbete"

På måndagen träffade de fyra kommunstyrelseordförandena i Västerås, Enköping, Strängnäs och Eskilstuna civilminister Ardalan Shekarabi (S) för att berätta mer om samarbetet Fyra Mälarstäder. -Ett imponerande samarbete där medborgarna är de stora vinnarna, säger Ardalan Shekarabi.

-Samarbetet sätter bland annat tillväxt i fokus, och medborgarna i de här fyra städerna är de stora vinnarna. Genom samarbetet är jag övertygad om att man till exempel skapar mer effektiva förutsättningar för näringslivsetablering. Vi i regeringen kommer att använda oss av den infon jag får idag för att titta på hur vi kan jobba med att ge bättre förutsättningar till det här och liknande samarbeten i Sverige, säger Ardalan Shekarabi (S), civilminister.

-Det finns ett enormt engagemang för det här samarbetet i Västerås, Enköping, Strängnäs och Eskilstuna och det är en förutsättning för att vi ska fatta kloka beslut för de här fyra städerna, säger Anders Teljebäck (S) kommunstyrelsens ordförande Västerås.

Fyra Mälarstäder är ett samarbete mellan kommunerna Enköping, Eskilstuna, Strängnäs och Västerås. Visionen är fyra Mälarstäder i samverkan som ska uppfattas som en stark part i regionen. Fyra Mälarstäder ska vara en framgångsrik, Mälarnära och attraktiv aktör i en expansiv tillväxtregion utan gränser. Ordförandeskapet byts varje höst. Fram till september 2017 har Västerås stad varit ordförandekommun.

Mer information om Fyra Mälarstäder hittar du här.


Anders Teljebäck och Ardalan Shekarabi

Anders Teljebäck och Ardalan Shekarabi

Publicerad 2017-09-11 16.10

Senast ändrad 2017-10-05 05.58