Visa sökformulär

Park(ing) day

Två parkeringsplatser blev en tillfällig fickparkerad park vid Stora Torget. Det är Västerås stads sätt att uppmärksamma den internationella Park(ing) day fredagen den 15 september.   

Park(ing) day anordnades för första gången 2005 i San Fransisco och i år är arrangeras den för första gången i Västerås. Syftet är att visa vad det 10 x 2,5 meter stora utrymmet kan användas till för andra ändmål än bilparkering.

På den gröna konstgräsmattan ställdes ett piano upp, ett par bänkar, en bokhylla med barnböcker, bord, blommor och några spel. Det hela kompletterades med ett par palmer och vimplar. Utformningen motsvarade de önskemål som kommit fram i invånardialogen för Stora Torget. Topp-tre-önskemålen är sittplatser, grönska och aktiviteter.

Under fredagen fanns även personal från teknik- och fastighetsförvaltningens park- och naturenhet för att svara på frågor om omgörningen av Stora Torget.

Park(ing) day är normalt endast under en dag men eftersom Kulturnatten är på lördag får den tillfälliga parken vara kvar tills måndag.

Här kan du läsa mer om omgörningen av Stora Torget och Bondtorget.

Nyhetsbild

Publicerad 2017-09-15 14.35

Senast ändrad 2017-10-05 05.58