Logotyp
Visa sökformulär

Vallonen har byggts ut med 30 lägenheter – invigs idag

Vi bygger ut, bygger om och bygger nytt för att skapa fler bostäder för äldre. Som ett led i den satsningen har Vallonens servicehus i Skultuna byggts ut med 30 lägenheter.

Idag den 9 november klockan 11.00 invigs de nya lägenheterna. Äldrenämndens ordförande Solveig Nilsson finns på plats och klipper bandet.

Tillbyggnaden av Vallonen innebär att vi får fler äldreboendelägenheter. Utöver bostäder finns tillagningskök, samlingslokaler, takterass, bastu- och relaxrum samt en ny trädgård för de boende.

– Vi har stort fokus på att skapa fler bostäder för äldre, eftersom behovet är stort. Vi är glada över att de nya lägenheterna nu står klara. Det ger oss möjlighet att erbjuda bostäder till fler personer, säger Eva Sahlén, direktör sociala nämndernas förvaltning.

De nya lägenheterna har bland annat höj- och sänkbara toalettstolar och tvättställ, rörelsesensorer och smarta RFID-lås som via armband känner av och låser upp rätt lägenhetsdörr.

I samband med att tillbyggnaden nu står klar kommer de som idag bor på Solglimtens äldreboende för personer med demenssjukdom, idag tolv lägenheter, att flytta över till den nya delen av Vallonen. Solglimtens lokaler kommer att användas för annan boendeform för personer med funktionsnedsättning.

Äldrenämnden planerar för fler ut-, om- och nybyggnader:

  • Ombyggnad av Gryta korttidsboende pågår och kommer att vara klar våren 2018. När den är klar innebär det en utökning med 6 korttidsplatser och 18 äldreboendelägenheter.
  • Hemsö bygger till Ängsklockan och Björkbacken. På dessa boenden blir det sammanlagt ett tillskott på 17 lägenheter våren 2018.
  • Nya äldreboenden planeras på Södra Källtorp och Öster Mälarstrand till 2020. I samband med att äldreboenden planeras på dessa platser byggs även trygghetsboenden för äldre i anslutning till äldreboendena.
Nyhetsbild

Tillbyggnaden av Vallonen innebär att vi får fler äldreboendelägenheter. Foto: Janke Sörbrand

Publicerad 2017-11-09 07.30

Senast ändrad 2018-01-08 15.48