Visa sökformulär

De här Västeråsföretagen kan få Årets Hållbarhetspris

Årets Hållbarhetspris delas ut av Västerås stad som en del i vårt arbete för att skapa en hållbar stad. Efter att ha fått in många bra förslag från både kollegor och allmänhet har juryn enats om vilka tre Västeråsföretag som tävlar om priset i år.

Genom att dela ut Årets Hållbarhetspris på Västerås egen näringslivsgala Guldstänk vill Västerås stad uppmuntra lokala företag att föredömligt och inspirerande arbeta med hållbarhetsfrågor. Vi letar efter kandidater som kan visa att olika företag kan bidra på olika sätt, och att alla kan göra något för att bidra till ett hållbart samhälle, förklarar juryns ordförande Theresa D’Errico. I år är vi glada att ha haft många bra förebilder att välja bland. Det är hoppfullt att se hur näringslivet bidrar till ett hållbart Västerås. Nu hoppas vi att de nominerade företagen blir uppmuntrade att fortsätta sitt arbete, och kan inspirera än fler att göra vad de kan, fortsätter Theresa.

De tre nominerade företagen till Årets Hållbarhetspris 2017 är:

ICA Nära Vallby

Med sitt inkluderande förhållningssätt har ICA Nära Vallby tagit lokalt ansvar och införlivat hopp och framtidstro hos människor. Affärsverksamheten används som en språngbräda för nya idéer som inspirerar och vägleder andra på lokal, regional såväl som nationell nivå. Den hållbara affären har skapat både lojala medarbetare, nöjda kunder och en trygg och positiv känsla i närområdet.

Kenzan Tours

I en utmanad bransch erbjuder Kenzan Tours sina kunder möjligheten att bidra till en bättre värld, lokalt såväl som globalt. Med det som grund har de skapat ett stabilt företag med mycket nöjda kunder, och en positiv utveckling. Kenzan Tours visar hur ett företag kan arbeta med globala hållbarhetsfrågor på lokal nivå genom ett samhällsengagemang som räcker världen runt.

LT Konsult Fastighetsservice

LT Konsult Fastighetsservice ser hållbarhet som en framgångsfaktor för en lönsam affär. Genom innovation och effektivitet skapar de långsiktigt företagande och bostäder för generationer. Med medarbetarna som inspiratörer och metodutvecklare skapar de tillsammans en ansvarsfull verksamhet som är en förebild både inom och utanför branschen.

Du kan rösta på det företag du helst ser som vinnare på http://guldstank.se/aretshallbarhetspris. länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterAllmänheten har möjlighet att rösta t.o.m. den 25 februari, och folkets röst räknas som en röst när juryn utser en vinnare. Vinnaren presenteras på Guldstänkgalan den 15 mars 2018.

Årets hållbarhetsjury:

  • Theresa D’Errico, Strateg hållbar utveckling, Västerås stad
  • Ylva Wretås, Strateg hållbar utveckling, Västerås stad
  • Erik Asph Hennerdahl, Affärsutvecklare, Energimyndigheten
  • Kristin Lahed, Regionchef Västerås, Svenskt Näringsliv
  • Marita Öberg Molin, Affärsutvecklare, Coompanion Västmanland
Publicerad 2018-02-09 10.46

Senast ändrad 2018-02-09 10.46