Visa sökformulär

Är du tonårsförälder?

Kanske upplever du som förälder ibland att du har tappat greppet om din tonåring. Visste du att det finns en del redskap du kan använda för att utveckla relationen i positiv riktning? Nu startar en ny grupp av ”Ledarskapsträning för tonårsföräldrar”. Vill du vara med? 

Det här är ett föräldrastöd i grupp och det kostar ingenting att vara med. Vi träffas vid nio tillfällen med start onsdag den 18 april. Gruppen består av 8-12 föräldrar och vi ses 18.00 – 20.00. Kursen bygger på ett aktivt deltagande och innehåller tekniker och övningar att pröva hemma mellan gångerna. Vi som leder de här träffarna heter Maria Rossbäck och Annica Krohn Vikström och vi arbetar inom öppenvård familj här i Västerås. Vi vet att det går att vända en negativ spiral så att du får en bättre relation med din tonåring.

Om Ledarskap för tonårsföräldrar (LFT)

Det här programmet ger dig möjlighet att utvecklas och stärka dig i ditt föräldraskap genom att ge dig verktyg och strategier. Utgångspunkten är att föräldern har det givna ansvaret för relationen mellan förälder och tonåring och att det går att träna upp sitt ledarskap. När man som förälder känner sig stärkt och medveten ger det ett lugnare familjeklimat där det är lättare för tonåringen att i sin tur ändra sitt beteende.

Föräldrarna som varit med och arbetat fram programmet poängterar att:

  • Det är föräldrar i samma sits som ska prata med varandra
  • Det handlar om en grupp som man kan få stöd ifrån, att man kan få något samtidigt som man kan lära andra
  • Man som förälder får ”verktyg” i tonårsföräldrarollen
  • Gruppledarna skapar en atmosfär av ”stärka och bli styrkt”

Praktiska detaljer

Start 18 april.
Nio grupptillfällen.
Onsdagar 18.00 – 20.00.
På Sigurdsgatan 21, våning 1. I Öppenvård familjs lokaler.
Kursen är kostnadsfri.

Vi svarar gärna på dina frågor

Kontakta oss som är kursledare med dina frågor och din anmälan

Maria Rossbäck 021-39 25 73
maria.rossback@vasteras.se

Annica Krohn Vikström 021- 39 18 06
annica.krohn.vikstrom@vasteras.se

Nästa kursstart av LFT blir i början av september. Det går bra att anmäla sig redan nu om du inte har möjlighet att vara med under våren. Vi har alltid en kursstart på våren och en på hösten.

tonårstjej med bortvänt ansikte

Publicerad 2018-02-22 14.24

Senast ändrad 2018-02-26 14.39