Visa sökformulär

Byggstart Bäckby bussgata

Den här veckan började Västerås stad att bygga en tillfällig gata mellan parkeringen vid Bäckby centrum, snett
över fotbollsplanen och bort till Välljärnsgatan. Gatan byggs för att busstrafiken ska kunna köra under tiden Välljärnsgatan byggs om.

 Den tillfälliga gatan är en tidig del av hela projektet för att modernisera och uppgradera Bäckby. Bland annat ska Välljärnsgatan rätas ut för att bussresandet ska bli mer komfortabelt. Västerås stad bygger ny infrastruktur, ny belysning, trevliga nya mötesplatser och platser för aktivitet och rekreation. Totalt handlar dessa delar av satsningen på bortåt 100 miljoner kronor. Dessutom ska över 550 bostäder byggas i området. Bygget av 160 lägenheter har redan börjat.

Verksamheten vid vårdcentralen kommer inte att påverkas. Det ska gå att lämna och hämta precis som idag. För att stöka så lite som möjligt görs vissa moment utanför ordinarie arbetstid. Det gäller bland annat anslutningen till gatan till Fridhemskolan som görs kvällstid för att den ordinarie verksamheten och trafiken ska påverkas så lite som möjligt

Jazmin Pettersson, ordförande i tekniska nämnden, var med vid byggstarten av den tillfälliga gatan. Gatan är främst avsedd för bussar men är öppen för all trafik. Eftersom det kommer att bli trångt vid byggarbetsplatsen uppmuntras övriga trafikanter att köra andra vägar.
Den tillfälliga gatan beräknas vara klar i april.

Här kan du läsa mer om utvecklingen av Bäckby.
Bäckby utvecklas.

Nyhetsbild

Publicerad 2018-02-28 13.50

Senast ändrad 2018-02-28 14.24