Visa sökformulär

För utvecklingens skull

Imorgon åker en delegation från Västerås stad till, det stora fastighetskonventet, Mipim i Frankrike. Deras uppdrag är att locka investeringar till Västerås. Investeringar är nödvändiga för att staden ska utvecklas och vara en livskraftig plats att leva på. Med ett blomstrande näringsliv och hållbara investeringar ökar förutsättningarna för att finansiera andra delar av våra verksamheter, som exempelvis välfärden.

- Vi deltar i Mipim för att marknadsföra Västerås och hela Stockholmsregionen för potentiella investerare. Västerås är en stad som utvecklas och växer, vi blir fler och vi kommer att behöva bygga många bostäder och lokaler framöver. Därför är det så viktigt att Västerås stad har goda kontakter med bygg- och fastighetsbranschen. Tidigare års deltagande vid Mipim har lett till att vi har fått nya investeringar eller nya företagsetableringar i Västerås, säger Anders Teljebäck, kommunstyrelsens ordförande Västerå stad.

Västerås stad är medlem i Stockholm Business Alliance och använder den gemensamma montern för att visa upp projekt som kan locka investerare till Västerås. Projekten som visas upp i år är: Sätra, Kopparlunden, Mälarporten, Ängsgärdet och Gäddeholm.

Västerås stads delegation består av:

  • Anders Teljebäck, (S), Kommunstyrelsens ordförande
  • Hans Näslund, Direktör för teknik- och fastighetsförvaltningen
  • Helena Felldin, Bostadsbyggnadsstrateg
  • Håkan Svärd, Processägare Samhällsbyggande

Förutom att visa upp projekt har delegationen förbokade möten med en rad olika företag. Tidigare års deltaganden har bland annat lett till att:

  • Atrium Ljungberg beslutade sig för att göra om gallerian Arosian till centrumhuset Igor.
  • Cornerstone och Klövern genomförde stora upprustningar i sitt fastighetsbestånd i Västerås.
  • Ikano bostad som tidigare inte fanns i Västerås, nu har köpt ett bostadsbestånd, som de har kompletterat med ny bostadsbebyggelse.
  • Rikshem köpt in ett relativt stort bestånd med bostadsfastigheter. Planarbeten för kompletteringsbebyggelse med bostäder inom och i anslutning till deras fastigheter pågår.
  • Skanska åter har etablerat sig i Västerås.

Om Mipim

Mipim är ett årligt fastighetskonvent i Cannes i Frankrike. I år är det 24 000 besökare från 100 länder varav 5 000 är investerare och 3 100 är utställare.

Publicerad 2018-03-12 08.00

Senast ändrad 2018-03-12 08.00