Visa sökformulär

Västerås arbete med invånardialog sprids i Kina

Samarbetet mellan Västerås och Jinan om invånardialog har blivit känt i hela Kina.
Flera stora städer har tagit efter arbetssättet. Det berättade Xue Zaijin, vicechef vid Jinans parkadministration, när han tillsammans med övriga i styr- och projektgrupperna besökte Västerås påskveckan.

​Under tre år har samarbetet mellan Västerås och Jinan pågått för att ta fram och utveckla olika metoder för invånardialog. Tre gånger har delegationer från Västerås besökt Jinan och tre gånger har Jinan varit på svarsbesök.
Sedan samarbetet startade har Jinan vunnit utmärkelsen National Civilized City, delvis tack vare samarbetet med Västerås.

Under påskveckan genomfördes det tredje och sista besöket i Västerås. Därefter ska en slutrapport skrivas men redan nu står det klart att samarbetet om invånardialog blivit en framgång som spridit sig över Kina.
Ett nytt samarbete planeras och det gäller samarbete mellan Västerås stads Kontaktcenter och motsvarigheten i Jinan, Hotline 12345.

Västerås stad har fått 2,7 miljoner kronor av Internationellt centrum för lokal demokrati (ICLD) för att under tre år utveckla invånardialog med staden Jinan i Kina. ICLD:s verksamhet finansieras av Styrelsen för internationellt utvecklingssamarbete (SIDA).

Publicerad 2018-03-29 13.41

Senast ändrad 2018-03-29 13.43