Visa sökformulär

Vi firar fritidshemmens dag 8 maj

Fritidshemmens dag firas den andra tisdagen i maj varje år av barn och vuxna för att uppmärksamma fritidshemmen och verksamheten. Dagen firas på fritidshem i hela Sverige.

Så här firar vi i Västerås

Ansgars fritidshem

På Ansgars fritidshem startar programmet för barnen klockan 13.30. På programmet finns tipspromenad om Ansgars, kubb, blåsa såpbubblor, hinderbana i skogen, samarbetslabyrint, olika lekar och musik. Barnen serveras mellanmål utomhus.

Bjurhovdaskolan

På Bjurhovdaskolan pågår firandet mellan klockan 13.00-15.00 med bland annat hinderbana, dragkamp och bowling. Firandet av fritidshemmens dag avslutas med fika och utdelning av OS-medaljer till alla barn.

Irstaskolan

Irstaskolan firar fritidshemmens dag mellan klockan 12.30-15.30.  På olika stationer får barnen utveckla flera förmågor samtidigt. De får bland annat prova på, gåskidor, dragkamp och blindbana.

Pettersbergsskolan

På Pettersbergsskolan startar firandet klockan 13.00 med en gemensam samling där en OS-eld tänds. Därefter deltar barnen i olika grenar som exempelvis bomullsstötning och Lego memory. Firandet avslutas klockan 15.30 med fika och medaljutdelning.

Pilträdsskolan

Pilträdsskolans fritidshem kommer att fira dagen genom att grilla korv och äta glass ute på skolgården. De ska spela musik och dansa loss med dansstopp, de barn som vill får göra ansiktsmålning.

Rotundaskolan

Rotundaskolans fritidshem har valt att uppmärksamma dagen genom att planera en eftermiddag utomhus. De ska äta korv med bröd till mellanmål och sedan sätter aktiviteterna igång. De kommer att spela brännboll, ha färgkamp, stafett, måla en gemensam stor teckning med vattenfärg samt rita på asfalten med utekritor som de själva gjort av gips. Alla fritidselever från förskoleklass till årskurs 5 är välkomna att delta samt föräldrar och syskon.

Saknar du information om hur ditt barns fritidshem kommer att fira Fritidshemmens dag?

Besök ditt barns fritidshems webbplats, så kan du läsa mer om hur just ditt barns fritidshem väljer att fira dagen.

Här finns en lista över fritidshem i Västerås med länk till webbplatserna


Publicerad 2018-05-07 15.27

Senast ändrad 2018-05-18 13.40