Visa sökformulär

Vi firar förskolans dag 17 maj

Förskolans dag firas den tredje torsdagen i maj varje år av barn och vuxna för att synliggöra förskolan och verksamheten. Dagen firas på förskolor i hela Sverige.

Så här firar vi i Västerås

Bifrostens förskola

Bifrostens förskola kommer att ha en dag för små uppfinnare, där barnen får möjlighet att upptäcka, utforska och förundras i lärmiljöer utomhus. Förskoleundervisningen kommer vara organiserad i stationsform, där varje avdelning anordnar två stationer (totalt åtta). Barnen kommer att delas in i små grupper med en medforskande pedagog per grupp.

Bjurhovdasmyckets förskola

På Bjurhovdasmycket kommer det att vara en show för föräldrarna och en utställning inomhus. Det kommer också att serveras korv.

Bäckby norra, Hällby och Sofia förskola

De tre förskolorna har ett gemensamt firande där de kommer att springa Bäckbyruset. Barn och personal träffas utomhus på förmiddagen där de gemensamt värmer upp och sedan springer tillsammans. Efteråt serveras fika.

Ekebo, Karlavagnen och Viksäng södra förskolor

Förskolorna har ett gemensamt firande där de har flera aktiviteter ute på gården. De kommer också få besök av en trubadur som spelar och sjunger tillsammans med barnen.

Förskolan Ekot

Förskolan Ekot firar dagen genom att springa Bamseloppet i skogen, med en härlig uppvärmning till musik. Efter loppet delar de ut diplom och medaljer.

Förskolan Mariposa

Förskolan Mariposa gör en utflykt med barnen till Vallby Friluftsmuseum.

Förskolan Nasse

På Förskolan Nasse planeras det uteaktiviteter i små grupper. De har bollkastning med olika slags bollar, blåser såpbubblor, jobbar med fallskärm, målar utomhus och har en hinderbana. De avslutar aktiviteterna med en gemensam picnic.

Förskolan Oasen

På Förskolan Oasen firas dagen med att barnen springer Bamseloppet.

Förskolan Pärlan

Förskolan Pärlan firar med en fest tillsammans med föräldrar och syskon. De ordnar olika aktiviteter på utegården, som ansiktsmålning, vattenlek, instrumenttillverkning, såpbubblor, stafflimålning och mini-röris pass. De kommer även att bjuda alla på nygjorda våfflor.

Förskolan Saltkråkan

Förskolan Saltkråkan gör stora målningar och sätter upp på gården tillsammans med ballonger. Sen sjunger de och äter glass ute.

Förskolan Tummelisa

På Förskolan Tummelisa har de vårfest. De har femkamp, leker lekar och grillar i trädgården.

Förskolan Västanvinden

På Förskolan Västanvinden genomförs Bamseloppet under förmiddagen. Efter loppet får alla barn diplom. De grillar och äter lunch ute. På eftermiddagen har de drop-in för alla far- och morföräldrar och bjuder på fika, traditionsenligt och uppskattat av både barn och vuxna. Om far- och morföräldrar inte kan komma, så får föräldrar komma istället.

Förskolan Zodiaken

Förskola Zodiaken firar dagen med spännande stationer, aktiviteter och uppdrag samt ansiktsmålning. Alla avdelningar samlas på gården. De serverar fruktsallad, hamburgare och glass. Ballonger kommer att finnas på plats för att visa att de firar.

I Ur och Skur Förskolan Boken

I Ur och Skur Förskolan Boken firar dagen utomhus. Fokus i år kommer att vara att det ska vara lustfullt och lekfullt, så fokus ligger på leken. De är ute och leker lekar tillsammans med barnen, har tipspromenad och aktivitetsbanor.

Källans förskola

På Källans förskola firas förskolans dag genom att lyfta leken, eftersom leken är grunden för utveckling, lärande och välbefinnande. Firandet ska genomsyras av hälsa, glädje, gemenskap och rörelse, vilket tillsammans bildar en lekfull, lärande förskola. Detta kommer bland annat att firas med ett Bamselopp i Vasaparken.

Lilla husets och Solgläntans förskolor

Lilla huset och Solgläntan kommer att ha ett gemensamt firande där barnen bland annat kommer få prova på hinderbana och mångkamp. De kommer även att bjuda på frukt.

Lövuddens och Örtagårdens förskolor

Lövuddens och örtagårdens förskolor kommer att ha ett lopp och dela ut medaljer till alla. De som vill är utklädda. Förra året sprang både kossor och prinsessor. Efteråt äter de hamburgare ute på gården om vädret tillåter.

Nygårds förskola

Nygårds förskola har som tradition att barnen springer, går eller lunkar runt lekparken i något som de kallar Nygårdslunken. Barnen springer i en bana runt lekparken så många gånger de själv vill och orkar. De avslutar med att alla barnen får medalj.

Rösegårds förskola

På Rösegårds förskola kommer de ha ett tvådelat firande där det ena huset kommer ha ett Bamselopp där barnen möter frågor ute i miljön på förskolan. I det andra huset kommer barnen att ha mini-röris utomhus för hälsofrämjande aktiviteter.

Skälbyskolans förskola

Skälbyskolans förskola har drop-in för föräldrarna med vernissage och mingel.

Villebrådets förskola

På Villebrådet kör barnen vårruset i olika omgångar enligt tradition. Det blir uppvärmning och lite annat spex.

Saknar du information om hur ditt barns förskola kommer att fira Förskolans dag?

Fråga personalen på ditt barns förskola om hur de kommer att fira dagen.

Här finns en lista över förskolor i Västerås med länk till webbplatserna

Publicerad 2018-05-15 16.47

Senast ändrad 2018-05-18 13.37