Visa sökformulär

Storsatsning på trygghet under Västerås Cityfestival

Västerås Cityfestival närmar sig, och i år satsar Västerås stad mer än någonsin på att öka tryggheten och motverka ofredanden vid evenemang. Målet är att fler festivalbesökare ska känna sig trygga, våga agera och känna stöd från arrangörer, artister och samhälle.

Inför Västerås Cityfestival har Västerås stad bland annat genomfört säkerhetsplanering och tagit fram riktlinjer för personal och besökare. Under festivalen kommer det att finnas mer personal på plats i området, och det finns ett trygghetsnummer att ringa om man som besökare upplever en situation som otrygg eller obehaglig. Trygghetsnumret 021-39 39 00 kommer att bemannas från klockan 12.00 till 02.00 alla festivaldagar.

Under Västerås Cityfestival finns Västerås stad på plats vid samtyckestältet vid Munkgatan. Samtyckestältet kommer att vara bemannat från klockan 17.30 till 21.30, och är en del av det gemensamma arbetet med Länsstyrelsen Västmanland och Västerås Marknad och Näringsliv.

Genom dessa åtgärder bidrar vi till Cityfestivalens mål om att "verka för ett miljömärkt event, god säkerhet, tillgänglighet, mångfald och jämställdhet".

Om du vill läsa mer om trygghetsarbetet kring Västerås Cityfestival kan du göra det via länken nedan.

Länk till arrangörens sida om trygghetsarbetet kring Västerås Cityfestivallänk till annan webbplats

Publicerad 2018-06-28 09.10

Senast ändrad 2018-06-28 09.35