Visa sökformulär

Telefonnummer har bytt plats på röstkort

Valmyndigheten har gjort ett fel när de tryckt röstkorten. Det innebär att telefonnumren till kommunerna och länsstyrelsen har bytt plats på röstkorten som Valmyndigheten
skickar ut under perioden 16-22 augusti.

Vad innebär det?

Telefonnumren till länsstyrelsen och kommunen som anges på röstkorten inför valen den 9 september har bytt plats. Det är korrekta telefonnummer som anges på röstkorten, men de står på fel plats. Tryckfelet har ingen betydelse för väljarens rösträtt och röstkortet går att använda som vanligt.

Vilka konsekvenser får detta för väljarna?

Det innebär att väljare som ringer till länsstyrelsen för att t.ex. begära rättelse i röstlängden istället hamnar hos sin kommun, samt att väljare som ringer till sin kommun för att t.ex. få veta mer om förtidsröstningslokaler hamnar hos länsstyrelsen istället.

Hur många är drabbade?

Tryckfelet finns på samtliga röstkort i landet.

Kommer det att skickas ut nya röstkort?

Nej. Tryckfelet påverkar inte väljarens möjlighet att rösta, och nya röstkort planeras inte att skickas ut. Röstkorten är redan under distribution och anländer till de röstberättigade senast den 22 augusti, det vill säga senast 18 dagar innan valdagen. Det är för kort om tid för att trycka nya.

 

Korrekt info om var du ska vända dig finns på vår sida om valet. Den hittar du här.

 

Nyhetsbild

Publicerad 2018-08-17 15.21

Senast ändrad 2018-08-17 15.21