Visa sökformulär

Årets bästa skolkock arbetar i Västerås

Ivan Henriksen, köksmästare på Lövängsskolan, har utsetts till Årets skolkock. Priset delades ut på tisdagskvällen under White Guide Junior-galan i Göteborg.

Ivan Henriksen som är köksmästare på Lövängsskolan är Årets skolkock 2018. Motiveringen från juryn i White Guide Junior lyder:

”Med sin glödande blick, sitt breda leende och sin väldiga yrkesskicklighet lyckas denna kock omvända de mest motsträviga barn till upplysta gastronomer, år efter år. Grattis – trägen vinner!”

Ivan arbetar med en nära kontakt med sina matgäster och utmanar barnen att prova nya smaker.
– Jag älskar mitt jobb och är så glad att bli utsedd till Årets skolkock. Det är väldigt roligt att mitt arbete uppskattas av fler än eleverna på skolan, säger Ivan.

– Ivan är ambitiös i sitt arbete och uppskattad av eleverna. Det är väldigt roligt att ha medarbetare av den här kalibern, säger Bo Norrman, enhetschef för restaurangenheten.

Priset var ett av 13 priser som delades ut av White guide junior. Syftet är att lyfta fram allt det goda som görs på förskolor, skolor och äldreboende runt om i Sverige. Bedömningen är gjord av en jury som provat luncher runt om i Sverige. Lone Skans, köksmästare på Rönnbyskolan, var också nominerad till Årets skolkock. Lövängsskolan var dessutom nominerad i kategorin Årets skolrestaurang.

Nyhetsbild

Publicerad 2018-09-19 10.30

Senast ändrad 2018-09-19 10.45