Visa sökformulär

Webbplatsundersökningen avslutad och tävlingen avgjord

Vi ställde frågan hur Västerås stad kan förenkla din vardag med hjälp av digitalisering och ny teknik. Vi fick nästan 2000 svar. Tack till alla som bidragit med sin tid och svarat på frågorna. Vi har gått igenom bidragen och en jury har valt ut en vinnare i tävlingen.

En app som kan ge mig information utifrån där jag är, en robot som hjälper mig hitta informationen jag letar efter och ett digitalt sätt att hitta lediga parkeringsplatser i centrum är några av svaren som kommit in.

Det vinnande bidraget fokuserar på demokrati

”Använd digitaliseringen för att försöka engagera medborgare i stadens utveckling. Till exempel en app för att låta människor uttrycka sina tankar och idéer om hur deras bostadsområden kan utvecklas och förbättras. Öka transparensen kring hur skattepengar används och fördelas och underlätta för folk att uttrycka sina åsikter om vad ni gör så att ni kan avgöra om en investering var bra eller inte. Eller för den delen så skulle ni också kunna använda en sådan app för att göra förundersökningar om olika ämnen, såsom vad folk tycker om gatubelysningen i deras område.”Inskickat av Fredrik Arvidsson.

Bidraget pekar på ett område där vi kommit långt i den analoga världen men där vi har en bit kvar i det digitala. Möjligheten till delaktighet är en av de viktigaste frågorna samhället står inför och bidraget visar på ett framtida läge där vi alla medskapar till en bättre stad att bo och verka i. Det är något vi tar med oss i våra fortsatta tankar kring invånardialog och digitalisering.

Mitt Västerås-appen

Redan idag kan du felanmäla gatubelysning, lämna e-förslag och hitta skridskotider i vår app Mitt Västerås som du kan ladda ner från Play-butiken eller Appstore.

Mer om webbplatsundersökningen

Under november månad hade vi en webbplatsundersökning ute på externwebben. Vi är tacksamma för alla svar som kommit in. Resultatet av undersökningen kommer vi ta med i det fortsatta utvecklingsarbetet av webbplatsen.

Konceptbild av webbplatsen

Publicerad 2018-12-19 08.00

Senast ändrad 2019-01-14 10.31