Visa sökformulär

Ny digital tjänst underlättar för restauranger

Västerås stad har nu anslutit sig till den nationella plattformen verksamt.se, som gör det lättare för restaurangföretag att ansöka om de tillstånd de behöver för att driva sin verksamhet. De företag som redan har sina tillstånd behöver inte göra någonting.

Syftet med tjänsten är att förenkla för restaurangbranschen att söka de tillstånd de behöver, samtidigt som det förenklar kommunens handläggning. Tidigare har företag behövt lägga mycket tid på att söka tillstånd, i stället för att utveckla sin verksamhet. Den digitala tjänsten ger företagarna en bra överblick över vilka tillstånd de behöver söka, och i vilken ordning saker och ting ska ske.

Anslutningen till verksamt.se är ett steg i att tillvarata digitaliseringens möjligheter. Tjänsten är framför allt för restaurangföretag men kan på sikt utvecklas även inom andra branscher. I dag är cirka 40 kommuner anslutna till verksamt.se.

Under Bra länkar här nedan hittar du mer information om verksamt.se, och om olika tillstånd som behövs för restaurangverksamhet.

Nyhetsbild

Publicerad 2019-09-19 12.39

Senast ändrad 2020-06-22 07.49