Visa sökformulär

Dags att söka stipendium

Är du gymnasieelev? Då är det dags att söka stipendium. Stipendierna kan sökas av elever vid Västerås gymnasieskolor, både kommunala och fristående.

Wahlbeckska välgörenhetsfonden och Stiftelsen Bror Jacob Lövéns fond delar ut stipendium som elever vid Västerås gymnasieskolor kan söka.

Stipendiet är inkomstprövat och det som avgör om eleven kan få stipendium är ekonomiska förhållanden samt att eleven varit en god kamrat och uppvisat god närvaro.

För Stiftelsen Bror Jacob Lövéns fond gäller dessutom att sökande ska vara mantalsskriven inom dåvarande Tillberga kommun, som är postnummer:
722 31 och 722 33.

Sista ansökningsdag är 22 november.

Elever framför elevskåp

Så här gör du

Fyll i ansökan. Även vårdnadshavares inkomster ska redovisas. Det är viktigt att vårdnadshavare tidigt beställer slutskattebesked enligt senaste års taxering hos Skatteverket.

Till ansökan ska du bifoga aktuella intyg som styrker de uppgifter du fyller i. Mer information finns på blanketten.

Blankett för ansökan om stipendium från Wahlbeckska välgörenhetsfonden och Stiftelsen Bror Jacob Lövéns fondPDF

Blankett för ansökan om stipendium från Wahlbeckska välgörenhetsfonden och Stiftelsen Bror Jacob Lövéns fond, ifyllnadsbarWord

Stipendier och fonder skola

Kontakta oss

Elin Granqvist

Fondhandläggare gymnasiet

Västerås stads fondhandläggare för gymnasiet svarar på frågor om Norbergska skolstiftelsen, Wahlbeckska välgörenhetsfonden och Stiftelsen Bror Jacob Lövéns fond.

Postadress:
Västerås stad
Barn- och utbildningsförvaltningen
Ekonomi- och planeringsenheten
721 87 Västerås

Telefonnummer: 021-39 41 35

E-post till kommunen betraktas normalt som en allmän handling enligt tryckfrihetsförordningen. Det innebär bland annat att den är offentlig och att allmänheten och massmedierna har rätt att ta del av innehållet. E-post till våra myndigheter registreras precis som vanlig post hos respektive myndighet. Därefter sänds den vidare till den enhet eller person som berörs.

Uppgifterna du fyller i här och sedan sänder in till oss kommer att skickas i okodad form över Internet.

Tänk på sekretessen; skicka aldrig konfidentiella uppgifter. I dessa fall ber vi dig kontakta oss på telefon.

Publicerad 2019-10-14 10.47

Senast ändrad 2019-10-14 10.47