Visa sökformulär

Klockspelskonserter på nationaldagen

Nationaldagsfirandet på Djäkneberget är inställt i år, på grund av coronapandemin. Kommunstyrelsens ordförande Anders Teljebäck (S) kommer istället att hålla tal på Facebook/Youtube. Från stadshustornet blir det fyra halvtimmeslånga konserter.

Det är klockspelarna Jan-Erik Eklund och Eva Lillqvist som turas om att spela musik som passar på nationaldagen.

Klockspelet från stadshustornet hörs på ganska långt håll i centrala Västerås. Vill du ändå njuta av klockspelskonserterna på närmare håll ber vi dig att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Håll avstånd till andra, hosta/nys i armvecket och håll dig hemma om du är sjuk, även om du bara har mindre förkylningssymptom.

Spelschema:

12.00-12.30 Jan-Erik Eklund

14.00-14.30 Eva Lillqvist

16.00-16.30 Jan-Erik Eklund

18.00-18.30 Eva Lillqvist

Klockspelet är ett av Europas förnämsta med 47 stycken klockor. Det fyller dessutom 60 år i år.

Om klockspelarna:

JAN-ERIK EKLUND

Avlade organist- och kantorsexamen i Uppsala på 1970-talet. Har därefter studerat klockspel för klockspelare Hugo Melin. Har arbetat som pianopedagog vid Hallstahammars kulturskola och som kyrkomusiker och körledare i Västerås stadsdelsförsamling Önsta. Vid sidan av sitt arbete spelar han i Jazzorkestern Hettmans kvartett. Tjänstgör i Önsta församling med kör, musikgrupp och spelning.

EVA LILLQVIST

Blev legitimerad musiklärare vid Kungliga Musikhögskolan 1986. Saxofonist på institutioner och som frilans. Körpedagog och kördirigering, Örebro Universitet 2009, kantorsexamen Mellansel 2019, Musikterapeut, KMH 2015, Musikpsykoterapi GIM, London 2020.

Jan-Erik Eklund, klockspelare. Fotograf: Nicoletta Fornari
Eva Lillqvist, klockspelare

Kontakta oss

Nicoletta Fornari

Kultursekreterare på enheten Allmänkultur

Telefon: 021-39 10 05

Publicerad

Senast ändrad