Visa sökformulär

Närboende får rösta om lekplats i Irsta

Inom kort ska vi renovera lekplatsen Lokesväg i Irsta. I dagarna får närboende ett vykort som presenterar två alternativ som de får rösta mellan.

I det första alternativet syns en lekplats där rörelse står i centrum. Här kan du gunga, snurra, studsa och klättra, men också leka i sandlådan. I det andra alternativet syns en lekplats där du kan möta ugglan och vildsvinen. Du kan klättra upp och spana efter vilda djur, åka rutschkana nedför, gunga eller leka i sandlådan.

Sista dag för omröstningen är den 8 oktober och därefter påbörjar vi ombyggnationen. Den nya lekplatsen beräknas vara klar vid årsskiftet.

Om lekplatsrenoveringar

Varje år renoverar Västerås stad mellan fyra och fem olika lekplatser. I år renoverar vi lekplatserna Stadsparkens lekplats i city, Stigbergsskogens lekplats på Skiljebo, Framnäs lekplats, Kungshögens lekplats på Brandthovda och Lokesväg i Irsta.

Bild på vykortet som skickas ut. Bilden är uppdelad i tre sektioner. En bild på hur det ser ut idag och två bilder på utrustningen som ingår i de två alternativen. Bland annat syns en uggla och ett vildsvin i trä.

I dagarna kommer ett vykort där närboende i Irsta kan rösta mellan två alternativ.

Publicerad 2020-09-28 15.57

Senast ändrad 2020-09-28 15.57