Visa sökformulär

Normal funktion på trygghetslarmen i Västerås

Företaget Tunstall som i Västerås har 100-150 trygghetslarmskunder har bytt larmplattform. Detta gav mellan den 7 oktober och den 15 oktober den oönskade effekten att trygghetslarmen fick långa svarstider i delar av landet. Även i Västerås kan kunder med trygghetslarm från Tunstall ha påverkats.

Västerås stad har löpande kontakt med Tunstall och får dagliga rapporter samt även rapporter om driftstörningar. Under fredagen den 16 oktober meddelar Tunstall:

”Sedan i går kväll är det normal drift på vår Trygghetscentral. Det finns inga ohanterade eller fördröjda larm. Systemet är stabilt och fungerar som det ska. Larmdriften fungerar normalt. Vi följer utvecklingen noga och fortsätter hålla en högre bemanning om något oförutsett skulle inträffa.”

De flesta personer med trygghetslarm i Västerås har ett larm av märket Doro. Under 2020 och 2021 kommer dock ett byte göras av leverantör av trygghetslarm och alla kunder kommer då att få sitt trygghetslarm utbytt till Tunstalls larm.

Trygghetslarm från Tunstall

Omkring 100-150 trygghetslarmskunder med larm från Tunstall kan den senaste veckan har upplevt förlängda svarstider. Problemet ska nu vara åtgärdat. (Foto: Tunstall)

För att vara säkra på att bytet kan genomföras utan driftstörningar pausar Västerås stad tillfälligt införandet tills på tisdag i nästa vecka. Det ger Västerås stad tid att säkerställa att trygghetslarmet och systemet fungerar som det ska innan vi kan fortsätta med breddutbytet av de resterande cirka 2900 trygghetslarmen.

- De målgrupper som har trygghetslarm är beroende av dem och det är av största vikt att leverantören säkerställer att trygghetslarmen fungerar som de ska. Vård- och omsorgsförvaltningen kommer att följa detta noga och det pågående införandet kommer att pausas tills vi vet att larmen fungerar tillförlitligt, säger Tobias Åsell, direktör för vård- och omsorgsförvaltningen.

Om du har frågor om trygghetslarm är du välkommen att ringa till Kontaktcenter på telefonnummer 021- 39 00 00.

Kontakt

Relaterade nyheter

Publicerad

Senast ändrad