Visa sökformulär

Stadsdirektör Helene Öhrling och kommunstyrelsens ordförande Staffan Jansson om de nya skärpta lokala allmänna råden

Kommunstyrelsens ordförande Staffan Jansson (S) och stadsdirektör Helene Öhrling uppmanar västeråsarna att följa de skärpta lokala allmänna råden – Vi måste ta det här på största allvar och hjälpa varandra att kunna se till att hålla tillbaka smittspridningen här i Västerås, säger Staffan Jansson (S), kommunstyrelsens ordförande Västerås stad.

– Nu är det faktiskt skarpt läge här i Västerås och vi måste hålla avstånd. Vi måste begränsa smittspridningen så att våra verksamheter kan fungera, och så att staden också kan fungera in i en framtid, säger Staffan Jansson (S), kommunstyrelsens ordförande Västerås stad.

– Vi har hållit vår stab igång under hela tiden, så vi är på direkt nu. Det finns andra kommuner som inte haft sin stab igång. Vi kommer förmodligen behöva utöka vårt stabsarbete. Under förra veckan gick vi ut med skärpta riktlinjer och instruktioner till exempel runt distansarbete. Det handlar också om möten vi har, det är digitalt först som gäller, säger Helene Öhrling, stadsdirektör Västerås stad.

Helene fortsätter:
– Julen står för dörren, så det är jätteviktigt att inte ha en massa sociala sammankomster. Jag förstår att det kan vara tråkigt, men nu måste vi alla hjälpas åt och ta vårt ansvar.
– Västerås stad har ett viktigt välfärdsuppdrag som vi ska leverera. Det är jätteviktigt att vi håller ihop och gör det tillsammans klokt under det här läget vi befinner oss i. Pandemin fortgår och vi behöver leverera bra verksamhet för västeråsarna, säger Helene Öhrling.

– Vi är en stad som växer och som många vill resa till men vi måste naturligtvis ta det här på största allvar. Vi måste lyssna på de expertråd vi får. Vi måste hjälpas åt och hjälpa varandra att kunna se till att hålla tillbaka smittspridningen här i Västerås, och se till att människorna som bor och verkar i Västerås mår bra, säger Staffan Jansson.

Staffan avslutar med hur vi alla kan tänka, med omtanke om oss själva, våra nära och alla runtomkring oss:
– Jag tänker på mina föräldrar. Även fast jag kanske kan klara en sjukdomsperiod så kanske inte mina föräldrar gör det utan jag måste med respekt mot dem också kunna se till att följa de råd som gäller. Vi måste på bästa sätt kunna övervintra tills vi har ett vaccin som kan hjälpa oss framåt.

Helene Öhrling
Staffan Jansson

Publicerad

Senast ändrad