Visa sökformulär

Vinnarna av Pedagogiska priset 2020

Idag har Pedagogiska priset delats ut till framstående pedagoger i Västerås. Priserna delades ut av ordförandena i de pedagogiska nämnderna vid tre ceremonier. Priset på 25 000 kronor ska gå till fortbildning, studieresa eller liknande.

Förskolenämndens pris

Avdelningarna Korallen och Vågen, Tritons förskola med motiveringen:

”För ert arbete med att utveckla barnen och er förmåga att få barngruppen att bli en tillgång för det enskilda barnet. Viktiga ämnen som demokrati och barnkonvention utforskas i teman samtidigt som er omsorg och trygghet ger barnen mod att utvecklas. Er genomtänkta struktur ger liv och kreativitet där alla får växa utifrån intresse och nyfikenhet. Ni är en verksamhet som gör skillnad!

- Det är en stor ära att ta emot det här priset. Vi har slitet hårt från dag ett och det är tredje året vi är inne på n. Det känns som vi har kommit väldigt långt och sista året har vi tagit extra stora kliv. Vi har en struktur som det stod, vi har en tanke med det vi gör varje dag oavsett vilka pedagoger som är på plats och vilka barn. Så ser vi till att barnen får det de har rätt till. Så det känns jätte ärofyllt, säger Susanne Ögren, förskolelärare på Tritons förskola. Med på prisutdelningen var även Magdalena Söderholtz och rektor Siv Carrass. Övriga pedagoger på avdelningarna är Sussie Söderquist, Suzan Nuri Mustafa, Carina Mutaniemi, Caroline Arntsen och Dennis Sedervall

Susanne Ögren och Magdalena Söderholtz på Tritons förskola.

Susanne Ögren och Magdalena Söderholtz, Tritons förskola

Grundskolenämndens pris

Johan Hedlund, Noblaskolan, med motiveringen:

”För din förmåga att med musik engagera och undervisa eleverna. Genom musiken stärks elevernas självförtroende och vi-känsla samtidigt som konflikterna dör ut. De välplanerade och i läroplanen förankrade lektionerna gör det här till mycket mer än ett roligt inslag. Du visar att musik är ett verktyg för inlärning och att befästa kunskap.”

- Att bli nominerade tycker jag känns helt fantastiskt. Sen att vinna det, det finns inga ord. Jag är glad, fantastiskt glad. Det här motiverar mig att göra mer av det jag gör och sprida musik och glädje, säger Johan Hedlund.

Johan Hedlund, Noblaskolan

Johan Hedlund, Noblaskolan

Utbildning- och arbetsmarknadsnämndens pris

Betina Karlsson, Widénska gymnasiet, med motiveringen:

”För din undervisning som väcker lusten att lära hos dina elever. Du fångar eleverna och din förmåga att bygga förtroende hjälper dem att våga utmana sig själva. Eleverna, även de med utmaningar, lämnar lektionerna glada och med ny kraft och det visar på en kompetens utöver det vanliga. Med bilder och rollspel ger du liv till lektionerna och visar att det fungerar även på gymnasienivå.
God pedagogik, kreativitet och empati – fler borde arbeta som du!”

- Jag försöker alltid att vara mig själv i mötet elever och därför känns det här priset väldigt, väldigt stort. Först av allt vill jag tacka mina elever för det är de som är grunden till allt engagemang och alla idéer. De slutar aldrig att imponera på mig. För mig är det här priset en bekräftelse på att det jag gör betyder något på riktigt och det ger mig ännu mer energi, säger Betina Karlsson.

Betina Karlsson, Widénska gymnasiet

Betina Karlsson, Widénska gymnasiet

Publicerad

Senast ändrad