Tre eldsjälar har fått stipendium

Nämnden för idrott, fritid och förebyggande har delat ut stipendium till tre eldsjälar som gjorde ett extra bra arbete 2019. Stipendiaterna uppmärksammades digitalt i samband med nämndens möte på tisdagen. De får diplom, blommor och 10 000 kronor var.

Eldsjälsstipendium 2019 har tilldelats:

Maria Sagström, Eldsjälsstipendiat 2019

MARIA SAGSTRÖM, Friluftsfrämjandet, Västerås

Motivering: "På några år har Maria med en stor dos envishet, driv och kärlek till våra barn och natur skapat en blomstrande barnverksamhet. Tack vare Maria får numera närmare 70 barn njuta av och lära sig mer om vår fantastiska natur. Verksamheten ökar vartefter Maria lyckats engagera fler ideella ledare. Helt utan ersättning viger hon en stor del av sin fritid åt barnverksamheten i Friluftsfrämjandet Västerås.

Robert Sturesson, Eldsjälsstipendiat 2019

ROBERT STURESSON, Västerås BK 30

Motivering: "'Robban' är i dag tränare i P08 och har varit med sedan lagets start. Han har tidigare tränat P97. En ledare som aldrig missar en träning eller match och som tillbringar mycket tid på Ringvallen. En tränare med ett speciellt föreningshjärta och ett engagemang utöver det vanliga, en eldsjäl! Att alla får vara med och hitta glädjen i fotbollen gör att fler vill vara med i ”hans” lag. Robban ställer upp för alla som inte har ett föräldrastöd, hämtar till träning och match. Uppskattad och omtyckt av alla barn och föräldrar, en ambassadör för Västerås BK 30 och föreningslivet.

Kjell Ingemansson, Eldsjälsstipendiat 2019

KJELL INGEMANSSON, Västerås Judoklubb

Motivering: "Kjell är ett föredöme som ledare i Västerås Judoklubb. Han har varit aktiv ledare, tränare och verksam i styrelsen i 50 år. Han har även arbetat på regional och riksnivå i judo under nämnda tid. Han har också dömt judo på nationell och internationell nivå i 40 år. Kjell utsågs till årets domare i Sverige 2014 och har erhållit internationella domarpriser. Under de senaste åren har Kjell utvecklat arbetet med judoträning för personer med funktionsnedsättning.

Publicerad

Senast ändrad