Visa sökformulär

Västerås stad inför väktare i Löga skatepark

För att få utövarna att respektera reglerna i skateparken vid Lögastrand kommer väktare att finnas på plats den 12-20 juni.

Sedan skateparken invigdes 2016 har intresset för att åka där ständigt ökat. Det har lett till konflikter mellan skateåkare och framförallt kickbikeåkare. 2020 ändrades reglerna om åktider men dessa respekteras inte.

Under våren 2021 har polis kallats till platsen på grund av bråk angående åktiderna. Västerås stad börjar därför med väktare för att få åkarna att respektera reglerna.

Väktare kommer att finnas på plats kl 14.45-17 varje dag mellan lördagen den 12 och söndagen den 20 juni. Försöket ska sedan utvärderas.

Reglerna

Skejtare i luften.
  • Under sommarlovet, andra lovdagar och helger är skateparken öppen för alla åkare fram till kl 15. Därefter endast för skateboard
  • Skoldagar är skateparken öppen för alla åkare fram till kl 17. Därefter endast för skateboard.

Anledningen till tidsgränserna är framförallt säkerheten för åkarna. Skateparken är i första hand byggd för avancerad skateboardåkning. På Bäckby, Vallby och Bjurhovda finns ytor som också är öppna dygnet runt och som vänder sig till dem som åker på en enklare nivå.

Kontakta oss

Kontaktcenter för bygglots, miljö, gator och parker

Kontaktcenter hjälper dig med frågor som rör bygg och miljö, gator och parker och ger övrig hjälp inom området.

Öppettider: Vardagar 07:30-17:00

Telefonnummer: 021-39 00 00, knappval 3

E-post till kommunen betraktas normalt som en allmän handling enligt tryckfrihetsförordningen. Det innebär bland annat att den är offentlig och att allmänheten och massmedierna har rätt att ta del av innehållet. E-post till våra myndigheter registreras precis som vanlig post hos respektive myndighet. Därefter sänds den vidare till den enhet eller person som berörs.

Uppgifterna du fyller i här och sedan sänder in till oss kommer att skickas i okodad form över Internet.

Tänk på sekretessen; skicka aldrig konfidentiella uppgifter. I dessa fall ber vi dig kontakta oss på telefon.
Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter.

Publicerad

Senast ändrad