Visa sökformulär

Gräsklippning i tolvtimmarspass sju dagar i veckan

Gräset växer så det knakar efter allt regn och den sol och värme som kommit. På driftområde Öster kör fyra maskiner nu tolvtimmarspass sju dagar i veckan för att komma ikapp. Allra senast till midsommar ska ytorna vara välklippta.

På område Centrum och Väster har vi kommit ikapp men på Väster finns en del gräsytor som kommer att vara oklippta tills mitten av juli. Det gäller de ytor som klipps två gånger per år. Just nu pågår en inventering av vad som växer där. När inventeringen är klar klipps även det gräset.

Västerås stads har cirka 4 miljoner kvadratmeter gräsytor. Det motsvarar cirka 570 fotbollsplaner. Gräset klipps olika ofta, beroende på hur ytan används.

En del ytor klipps två eller fem gånger per säsong. Andra klipps beroende på gräsets höjd. Prydnadsgräsytor klipps när gräset är 6 centimeter högt och bruksgräsmattor när det är 10 centimeter högt.

Närbild på gräsmatta

Kontakta oss

Kontaktcenter för bygglots, miljö, gator och parker

Kontaktcenter hjälper dig med frågor som rör bygg och miljö, gator och parker och ger övrig hjälp inom området.

Besöksadress: Stadshusentrén, Fiskartorget
Öppettider: Vardagar klockan 08.00-16.30.

E-post: kontaktcenter@vasteras.se Telefonnummer: 021-39 00 00, knappval 3
Fyll i e-postadress eller telefonnummer om du vill att vi ska svara på ditt meddelande.


När du skickar in ditt meddelande kommer det att omvandlas till ett e-postmeddelande. E-post till kommunen betraktas normalt som en allmän handling enligt tryckfrihetsförordningen. Det innebär bland annat att den är offentlig och att allmänheten och massmedierna har rätt att ta del av innehållet. E-post till våra myndigheter registreras precis som vanlig post hos respektive myndighet. Därefter sänds den vidare till den enhet eller person som berörs.

Uppgifterna du fyller i här och sedan sänder in till oss kommer att skickas i okodad form över Internet.

Tänk på sekretessen; skicka aldrig konfidentiella uppgifter. I dessa fall ber vi dig kontakta oss på telefon.
Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter.

Publicerad

Senast ändrad