Nu pågår Krisberedskapsveckan

Just nu pågår Krisberedskapsveckan. Då informerar olika myndigheter, däribland Västerås stad, om vad vi alla kan göra för att förbereda oss om det blir kris. Vi genomför aktiviteter hela veckan 27 september till 3 oktober, bland annat finns vi på Hälla Shopping för att prata om krisberedskap lördag 2 oktober.

Om en kris skulle inträffa i samhället är det en god idé att vara förberedd. Här är några bra saker att alltid ha hemma:

  • Husapotek/hygienartiklar. Till exempel värktabletter, plåster, toapapper, bindor/tamponger.
  • Mat och vatten. Till exempel konserver, ris, pasta, petflaskor med vatten i frysen, campingkök att laga mat på.
  • Radio med batteri. Så att du kan lyssna på nyheter, även om elen eller din smartphone inte fungerar.
  • Värme och ljus. Till exempel ficklampa, stearinljus, filtar med mera.

Vill du läsa mer om hur Västerås stad arbetar med krisberedskap i Västerås kan du göra det på vasteras.se/krisberedskap.

Vill du läsa mer om övergripande krisberedskap i Sverige kan du göra det på dinsäkerhet.se Länk till annan webbplats., som är en informationssida som Myndigheten för samhällsskydd och beredskap tagit fram.

Annat att se fram emot under veckan är en öppen föreläsning med zombieöverlevnadsexperten Herman Geijer. Herman föreläser på stadsbiblioteket på onsdag 29 september mellan klockan 18.00 och 19.00. Zombieöverlevnadsexperten Herman Geijer pratar om kris- och katastrofbeteenden, om zombier och vår fascination för apokalypsen och om hur vi faktiskt kan förbereda oss för att hantera en oväntad katastrof. Om föreläsningen.

Hemberedskap

Publicerad

Senast ändrad