Modern och hållbar möbelhantering kan få miljö- och klimatpris

I Returfabrikens stora lokaler på Bäckby arbetar människor som behöver en andra chans i livet med att rusta upp kommunens slit och släng. Gamla kontorsmöbler får nytt liv samtidigt som deltagarna får möjlighet att närma sig arbetsmarknaden. Till följd av detta är Returfabriken en av finalisterna att vinna Västmanlands miljö- och klimatpris.

Priset delas ut till framstående och innovativa satsningar, inspirerande åtgärder, modiga beslut eller långsiktigt arbete inom miljö- och klimatområdet i Västmanlands län. Pristagaren bidrar på något sätt till länets miljö- och klimatarbete.

Returfabriken arbetar med människa och miljö i fokus. De flesta deltagarna har kommit in via socialtjänsten. - Vi återvinner prylar, möbler och framförallt människor, säger enhetschef Marita Sivén.

Returfabriken är organiserad inom Individ- och familjeförvaltningen och samarbetar med de flesta förvaltningar i Västerås stad. Under sakkunnig handledning får människor som står långt ifrån arbetsmarknaden träna på att ha ett arbete.

Att vara en av fem finalister är ett kvitto på att vi gör skillnad.

– Det känns jättekul att det arbete vi har lagt ner på att få igång Returfabriken uppmärksammas. Jag är givetvis stolt över vad jag och mina kollegor har lyckats åstadkomma. Vi på Returfabriken kommer inte att nöja oss med detta utan vi jobbar för mer utveckling av verksamheten på olika plan med våra inskrivna deltagare i fokus, säger teamledare Stefan Björkman.

Vinnaren av Västmanlands miljö- och klimatpris koras på fredag den 26 november på Västerås slott.

Länsstyrelsens film om Returfabriken:

Nyhetsbild

Publicerad

Senast ändrad