Visa sökformulär

Prisade pedagoger och skolledare

Idag har Pedagogiska priset och Skolledarpriset 2021 delats ut till framstående pedagoger och skolledare i Västerås. Priserna delades ut av ordförandena i de pedagogiska nämnderna vid tre ceremonier. Priset på 25000 kronor ska gå till fortbildning, studieresa eller liknande.

Pristagare Pedagogiska priset

Elinor Abrahamsson, förskollärare, Johanna Sundström, förskollärare, och Mahtab Moradi Kalbolandi, barnskötare, Lillhamra förskola, med motiveringen:

För att ni är närvarande och engagerade pedagoger som ser varje barn för den egna lilla individen som den är. Ni låter barnen vara med i beslut och påverka hur deras dagar ska se ut på förskolan, vilket gör att barnen känner ansvar och växer. Genom er kreativitet väcker ni engagemang, nyfikenhet och leklust hos barnen.

- Det känns jätteroligt och ärofyllt att få ta emot det här priset. Vi har roligt på jobbet varje dag och det känns så kul att vi vinner tillsammans, säger Elinor Abrahamsson, Johanna Sundström och Mahtab Moradi Kalbolandi.

Pristagare Pedagogiska priset och Skolledarpriset 2021

Från vänster: Johanna Sundström, Elinor Abrahamsson, Mahtab Moradi Kalbolandi, Liliana Cordoba och Lisa Log.

Liliana Cordoba, lärare Skälbyskolan, med motiveringen:

För att du är en engagerad pedagog som med driv och tro på elevernas förmåga lyckas hjälpa elever att höja sin kunskapsnivå markant. Du inspirerar eleverna att få förståelse för sin del i samhället och du utvecklar nya arbetssätt i samarbete med kollegor och näringsliv.

- Jag är otroligt tacksam för denna utmärkelse och vill tacka alla innerligt som har trott på att en involverande och engagerande pedagogikmetod verkligen påverkar elevers skolarbete positivt oavsett ålder och bakgrund. Tack till min skola Skälbyskolan, Mälarenergi, Mimer, Västerås stad, Naturskolan, Bi-odlarföreningen, Rotary samt ett stort tack till alla elever, säger Liliana Cordoba.

Pristagare Skolledarpriset

Lisa Log, rektor Skälbyskolan, med motiveringen:

För att du är en engagerad ledare som ger dina medarbetare de bästa förutsättningar för att lyckas med sitt uppdrag. Du ser kompetenser och bygger team där lärare kompletterar varandra och lär av varandra. Du tror på elevernas förmåga att lyckas och har skapat rutiner som alla lärare ska använda, så att eleverna kan känna sig trygga.

- Vilken ära och glädje att få ta emot Skolledarpriset 2021. Priset är en enorm uppmuntran och bekräftelse på att mitt ledarskap uppskattas av dem runtomkring mig. Stort tack, säger Lisa Log.

Stort grattis till pristagarna!

Pedagogiska priset och Skolledarpriset

Publicerad

Senast ändrad