Västerås stad höll ceremoni med flagghissning för att visa stöd för Ukraina

För att visa stöd för Ukraina i samband med Rysslands pågående invasion av landet hissar Västerås stad Ukrainas flagga vid stadshuset.

Flaggan hissades vid en ceremoni klockan 12 på fredagen 25 februari. Kommunstyrelsens ordförande Staffan Jansson (S) samt Jesper Brandberg (L) och Elisabeth Unell (M) höll tal vid ceremonin. Allmänheten var välkomna att närvara vid ceremonin.

-Idag hissar Västerås stad Ukrainas flagga, för att visa solidaritet med det ukrainska folket. Våra tankar går till de som har förlorat nära och kära och till de som fruktar för sina liv. Vi tänker särskilt på alla de barn som istället för att gå till skolan måste gömma sig i en källare för att skydda sitt liv, säger Staffan Jansson (S), kommunstyrelsens ordförande i en kommentar.

-Jag har bjudit in hela kommunstyrelsen att delta här idag, för att vi ska visa vårt samlade stöd. Jag kommer också kalla samman kommunstyrelsen till ett extra sammanträde under helgen, så att vi kan få en bild över läget i Ukraina och vad det kan komma att innebära för Västerås på kort och lång sikt. Den ryska invasionen i Ukraina är förfärlig och olaglig vi fördömer den, liksom vi fördömer allt våld. Vi hissar flaggan nu för att visa vår solidaritet och stå upp för demokrati, fred och frihet. I övrigt lämnar vi utrikespolitiken åt regeringen och riksdagen, säger Staffan Jansson (S).

Ukrainsk flagga
Ceremoni Ukraina

Elisabeth Unell (M), Staffan Jansson (S) och Jesper Brandberg (L) talade när Ukrainas flagga hissades vid stadshuset för att visa solidaritet med Ukraina.

Publicerad

Senast ändrad