Ny dialogplats vid soldattorpet i Sätra

Vi planerar för en ny dialogplats vid Karlsro, det gamla soldattorpet i Sätra. En dialogplats är en skapad mötesplats i naturen där du kan ta rast under promenaden och en utflyktsplats för skola och föreningsliv.

I skogsbrynet vid Sätra står det gamla soldattorpet kvar. Här levde 1886—1901 den siste soldaten vid Kungl. Westmanland Reg. rote 12 Brottberga Carl-Johan Lundqvist.

Vid soldattorpet planerar vi för den nya dialogplatsen i Sätra med utsikt över området som växer fram. Under veckan har Ulf Edvardsson, Anne-Charlotte Boldrup, Isabelle Lundin, Bo Thyr och Dan Linder från Västerås stad och Charlotte Edberg från PQ Projektledning besökt platsen. Planerna är att rusta det gamla soldattorpet och samtidiga anlägga ny fruktodling på tomten.

Nyhetsbild

De gamla äppelträden i soldaten Lundqvists trädgård ska beskäras och bli fria från mossa. Tanken är att den nya dialogplatsen vid Karlsro blir som en glimt av forna tiders trädgårdar med utsikt över den framväxande stadsdelen Sätra. Vi beräknar att dialogplatsen blir färdigställd vid midsommartid.

Publicerad

Senast ändrad