Missbruksmottagningen byter namn och flyttar till nya lokaler

Från den 7 april finns Missbruksmottagningen och stadens 12-stegsbehandling på Norra Källgatan 22. I samband med flytten byter man också namn till Claudiamottagningen.

Varför byter ni namn på mottagningen?
- Begreppet missbruk är föråldrat och används inte längre inom arbetsområdet. Vi vill ha ett namn på verksamheten som bättre representerar det vi står för, säger Marita Sivén, ansvarig chef.

Det nya namnet, Claudiamottagningen, är inspirerat av en framgångsrik professor inom beroendeforskningen vid namn Claudia Fahlke som dog sommaren 2020.
– Vi vill hylla henne och hennes arbete genom att döpa verksamheten efter henne, fortsätter Marita Sivén.

Claudiamottagningen finns för dig som har ett skadligt bruk eller beroende
Hos mottagningen kan du som har ett skadligt bruk eller ett beroende av droger, alkohol eller spel om pengar få hjälp i form av individuella samtal, bokade drogtester och behandling i grupp. Mottagningen vänder sig också till dig som är anhörig.

Även stadens 12-stegsbehandling flyttar till de nya lokalerna.

Så får du råd, stöd och hjälp hos Claudiamottagningen
Om du är hemmahörande och bor i Västerås kan du få hjälp hos oss på mottagningen med ditt skadliga bruk eller beroende. Ta kontakt med Socialtjänsten genom att ringa 021 - 39 00 00 och välja knappval 4. Genom Socialtjänstens mottagning för vuxna kan du ansöka om att få en utredning och ett biståndsbeslut enligt Socialtjänstlagen som ger dig rätt till hjälp.

Vi erbjuder även dig som vill möjlighet att få fem kostnadsfria råd- och stödsamtal. Då hör du av dig till oss på telefon 021 - 39 25 59 varje vardag mellan kl. 08.30 - 09.30 eller missbruk.oppenvard@vasteras.se.

Vill du komma i kontakt med 12-stegsbehandlingen når du oss genom att ringa Carl-Johan (Kalle) Skog på telefon 021-39 16 69 eller Agnetha From på 021-39 26 77. Det går också bra att skicka ett mejl till carl-johan.skog@vasteras.se eller agnetha.from@vasteras.se

Nyhetsbild

Publicerad

Senast ändrad