Tips inför sommarens byggprojekt

Ska du ta tag i en byggdröm i sommar? Du kan behöva bygglov och vi kan hjälpa dig att planera din bygglovsansökan så att det blir rätt från början. Här är några tips från stadens bygglovsavdelning.

  • Kontakta gärna bygglotsen på Kontaktcenter innan du börjar planera, så du vet vad som gäller för fastigheten och vad det finns för förutsättningar. Kontaktcenter kan hjälpa till att ta fram till exempel gamla handlingar och ritningar (om det finns) som du kan utgå ifrån. Mejl: kontaktcenter@vasteras.se
  • Planera och läs på om vilka uppgifter som behövs för din ansökan: vasteras.se/bygglov. En tydlig ansökan med tydliga ritningar gör det lättare för oss att ta beslut. En komplett ansökan får besked om bygglov inom 10 veckor.

– Det som vi märker kan vara knepigt inför en bygglovsansökan är kontrollplan. På webben finns nu en instruktionsvideo som förklarar vad det är för något, och som hjälper dig och lotsar dig rätt när du ska ta fram din kontrollplan. Titta gärna på den och läs på innan du skickar in din ansökan. Lycka till med ditt byggprojekt! säger Caroline Lilja som jobbar med bygglovsfrågor på kontaktcenter.

Mer information finns på: vasteras.se/bygglov

Nyhetsbild

Publicerad

Senast ändrad