Nu är gruppbostaden på Hallonvägen invigd

På eftermiddagen den 5 april invigdes den nya gruppbostaden på Hallonvägen 5. Gruppbostaden finns för personer med funktionsnedsättning och blir den nyaste i staden.

Gruppbostaden invigdes med traditionsenligt invigningstal av Magnus Johansson, ordförande i nämnden för personer med funktionsnedsättning, Christine Wäneskog, direktör samt Valbone Gashi-Syla, enhetschef.

Nybyggd verksamhet med teknik som underlättar vardagen

Hallonvägen är en gruppbostad som består av fem lägenheter, där varje lägenhet har en yta på cirka 40,5 kvm. Det finns tvättmaskin med torktumlare samt diskmaskin i varje lägenhet. Utöver boytan så har varje lägenhet ett tillhörande förråd. I hela fastigheten finns det golvvärme, bra ventilation för bättre inomhusklimat, exempelvis vid värmebölja samt fiber installerat i alla lägenheter.

Nyhetsbild

– Det är en jättefin och modern gruppbostad med fem lägenheter för kunderna. Lägenheterna har öppen planlösning med avskilt sovrum. Just inomhusklimatet och golvvärmen är nytt inom gruppbostad och servicebostad, vilket gör boendet extra funktionellt och modernt, säger Valbone Gashi-Syla, enhetschef.

Hallonvägens gruppbostad

Gruppbostaden är ett enplanshus med tre utvändiga entréer från tre olika sidor på huset. Utomhus finns det gräsmatta och växter planteras med högre tujahäck i tomtgräns. Runt hela gruppbostaden är det lätt att ta sig fram med rullstol och rollator.

Närhet till natur i ett bostadsområde som främjar delaktighet

Gruppbostaden ligger i ett villakvarter på en återvändsgata med enskilt läge mot natur. Det är nära till såväl stadsbuss, mataffär och Rocklunda friluftsområde-

– Det är positivt att ha en bostad med särskild service så väl integrerad i ett vanligt bostadsområde. Det skapar en naturlig närhet grannar emellan och för bostadsområdet området i sin helhet. Det är viktigt att främja delaktighet i samhället och lika villkor för alla, vilket den här gruppbostaden bidrar till, säger Valbone Gashi-Syla.

Verksamhetsflytt där personal följer med till den nya gruppbostaden

Verksamheten som tidigare har varit på Lundagatans gruppbostad flyttar till Hallonvägens gruppbostad. Enhetschef och avdelningschef samt övriga medarbetare följer med i verksamhetsflytten till de nya lokalerna.

– Jag önskar att alla fick möjligheten att se miljön runt gruppbostaden för den ligger så fint! Det är utsikt mot skog och grönområde med möjlighet att ta sig runt eftersom det har byggts promenadstråk runt hela huset. Utomhus finns det också flera uteplatser. Våra kunder kommer kunna vara ute mycket, säger Valbone Gashi-Syla.

Publicerad

Senast ändrad