Nu är Kaserngatans servicebostad invigd

Under onsdagen den 11 maj invigdes den nya servicebostaden på Kaserngatan. Servicebostaden finns för personer med funktionsnedsättning och är ombyggd efter den gruppbostad för personer med demenssjukdom som tidigare låg i samma lokaler.

Servicebostaden invigdes med traditionsenligt invigningstal av Magnus Johansson, ordförande i nämnden för personer med funktionsnedsättning, Christine Wäneskog, direktör samt Valbone Gashi-Syla, enhetschef.

Totalt 14 lägenheter nära Öster Mälarstrand och vattnet

Kaserngatan är en servicebostad i två plan med sju lägenheter på varje våningsplan. Lägenheterna har öppen planlösning och det finns gemensamhetsutrymmen för de boende samt personalutrymmen.

Det bästa med att starta en ny servicebostad är att få komma till nya och fräscha ytor och som i Kaserngatans servicebostads fall är även placeringen ett stort plus. Servicebostaden ligger så nära Östermälarstrand och vattnet, säger Valbone Gashi-Syla, enhetschef.

Kaserngatans servicebostad
Kaserngatans servicebostad


Servicebostaden ligger på Viksäng med närhet till grönområden, flera parker på Öster Mälarstrand, Björnön och Mälaren. Det finns också närhet till buss och Viksäng centrum med ett stort utbud av service och butiker.

Servicebostaden ligger i en hyresfastighet som ägs av Mimer. Övriga lägenheter i huset utgörs av ordinärt boende.

Det är positivt att Kaserngatans servicebostad är placerad mitt bland bostäderna i området och i ett hus som delas med andra, säger Valbone Gashi-Syla, enhetschef.

Verksamhetsflytt med utökade platser och mer personal

Verksamheten som tidigare har varit på Solbergatans servicebostad flyttas till den nya servicebostaden på Kaserngatan.

Med flytten blir det en större verksamhet med en utökning från sex platser till fjorton platser. Personalen från Solbergagatans servicebostad följer med till den nya verksamheten och vi kommer också utöka personalgruppen eftersom verksamheten blir större, säger Valbone Gashi-Syla, enhetschef.

Den nuvarande servicebostaden på Solbergagatan med sex lägenheter avvecklas i samband med att Kaserngatan tas i drift.

Mer om Kaserngatan

Verksamheten på Kaserngatan har tidigare varit ett gruppboende för personer med demenssjukdom som drevs av äldrenämndens verksamheter. Nämnden för personer med funktionsnedsättning har tagit över lokalen från äldrenämnden eftersom den verksamheten flyttades till det nybyggda äldreboendet till Öster Mälarstrand. När nämnden för personer med funktionsnedsättning tog över lokalerna har dessa renoverats och byggts om för att passa behoven för målgruppen och verksamhet i en servicebostad enligt LSS.

Kaserngatans servicebostad
Kaserngatans servicebostad
Kaserngatans servicebostad
Kaserngatans servicebostad

Publicerad

Senast ändrad