Två goda nyheter på cykelns dag!

Idag den 3 juni firar vi cykelns dag. Så vad passar inte bättre än att starta en cykelskola för vuxna! Dessutom kan alla som vill engagera sig i cykelfrågor svara på Cykelfrämjandets enkät ”Cyklistvelometern”. Här kan du svara på hur du upplever det att cykla i Västerås.

Cykelskola för vuxna

I veckan startade cykelskolan för vuxna. Deltagarna kommer utöver cykellektionerna även få lära sig om Västerås cykelvägnät och vilka regler som gäller för cyklister ute i trafiken. Cykelskolan hålls på Råby och den leds av ABF och Västerås stad.

Varför en cykelskola?

Många vuxna idag kan inte cykla. Har man inte heller körkort så kan det i så fall bli svårt att söka jobb. Många jobb kräver att man kan cykla, så som till exempel hemtjänsten.

Bild på fyra kvinnor framför en white board tavla.

Sett från vänster: Hibaaq Hassan, trygghetssamordnare på Råby, Martina Kleregård, trafikplanerare på Västerås stad, Hewi Abdalla och Evin Abdalla från ABF.

Dessutom rör sig samhället mot en utveckling till mer hållbar logistikhantering i städerna, genom till exempel miljövänliga cykelleveranser av paket och varor. Därför är det viktigt att alla kan cykla.

Vill du också vara med?

Det går fortfarande att anmäla dig till hösten cykelkurs. Kontakta Hibaaq Hassan som är trygghetssamordnare på Råby. Se kontaktuppgifter nedan.

Svara på Cykelfrämjandets Cyklistvelometer 2022

Nu kan du svara på Cykelfrämjandets enkät! Cyklistvelometern är en nationell undersökning om hur cyklister upplever sin hemkommun utifrån ett cykelperspektiv. Det vill säga, hur tycker du det är att cykla i Västerås?

Svara på enkäten Länk till annan webbplats.

Vid frågor om enkäten, kontakta Martina Kleregård. Se kontaktuppgifter nedan.

Kontakta oss

Hibaaq Hassan

Trygghetssamordnare på Råby

Telefonnummer: 021- 39 74 22 

hibaaq.hassan@vasteras.se

Malin Österlind

Trafikplanerare/hållbar mobilitet

malin.osterlind@vasteras.se

Publicerad

Senast ändrad