Prisceremoni ReCO2 till jobbet

Igår hölls prisutdelningen för vinnarna i kampanjen ReCO2 till jobbet. Alla som deltog i tävlingen fick inbjudan till att vara med och kora vinnarna. Tekniska nämndens ordförande Anna Thunell delade ut priserna i stadshusfoajén och det bjöds på snittar och dryck.

Varje år anordnar Västerås stad kampanjen ReCO2 till jobbet, för att motivera västeråsare att göra aktiva och klimatsmarta resor till jobbet. Alla sätt att resa som är hälsosamma, hållbara och klimatsmarta välkomnas. Reko resor helt enkelt.

I år deltog mer än 800 personer i kampanjen ReCO2 till jobbet och cirka 250 personer deltog i tävlingen. Alla deltagare i tävlingen fick motivera varför just de ville vinna. Vinnarna är: Maria Widarsson, Charlotte Hjelm och Nathalie Borgegård!

Vinnare av presentkort på Cykloteket: Maria Widarsson

Motivering: Med fem cyklande familjemedlemmar kräver de alltid någon ny reservdel/slang så ett presentkort vore perfekt för sommarens alla äventyr på cykel.

Fem leende kvinnor med pris och diplom i handen.

Från vänster, Maria Widarsson, Nathalie Borgegård, Charlotte Hjelm, Anna Thunell (MP), ordförande Tekniska nämnden, Martina Kleregård, trafikplanerare med inriktning hållbar mobilitet.

Vinnare av cykelväskorna från Stenströms cykel i Hallstahammar: Charlotte Hjelm

Motivering: Vinner gärna cykelväskor så att jag kan ta bort min gamla barnstol där mina väskor ibland far ut på vägen från, för att de inte sitter helt säkert. En väska vore ett oändligt bättre och säkrare alternativ för min datorväska... Jag har alltid använt bil till jobbet, men såg denna tävling som en nystart att skapa en ny härlig vana. Nu älskar jag att cykla till jobbet! Känner mig glad och fri att slippa bilstressen på Österleden. Att cykla har skapat många positiva ringar på vattnet i mitt liv.

Vinnare av cykelhjälmen Hövding 3: Nathalie Borgegård

Motivering: Vi använder cykel som främsta transportmedel i familjen till jobb/skola. Mina barn tycker att jag är dålig på att använda cykelhjälm men jag äger endast en som gått i arv som är alldeles för stor. Med en Hövding 3 har jag inga ursäkter och kan vara en bra förebild till mina barn :)

Publicerad

Senast ändrad