Västerås nyårstradition nystartar med laser- och eldshow

Västerås stads gemensamma nyårsfirande nystartar nu efter två års uppehåll. Det blir en spektakulär laser, eld- och fyrverkerishow på Fiskartorget för att fira in 2023.

Det firande som vi genomför på Fiskartorget kommer i år bestå av en specialkomponerad laser- och eldshow med bland annat 20 meter höga eldpelare samt en del fyrverkerier i slutet. Hela showen är komponerad till musik. Förutom att fira in det nya året i gemenskap syftar firandet även i år till att minska totala antalet fyrverkerier i stan. Västerås stad vill erbjuda ett bra och attraktivt alternativ till egna smällare och raketer.

Tal, musik, filmer och publikbilder

Firandet inleds klockan 23.00 då det bland annat blir musik, filmer och publikbilder på en storbildsskärm på Fiskartorget. Klockan 23.30 drar huvudshowen igång. Huvudnumret blir laser- och eldshowen med nedräkning på stadshusfasaden.
En nyårsvärd kommer att leda oss genom kvällen och det blir nyårstal av kommunstyrelsens ordförande Staffan Jansson (S).

Lasershow och fyrverkerier

Firandet kommer att ha lasershowen med nedräkning på stadshuset som huvudnummer. Men för att förstärka lasershowen blir det också en del fyrverkerier och eldpelare. En del av fyrverkeriet är så kallade tysta fyrverkeripjäser, vilket innebär att de ljudliga smällarna låter betydligt mindre. Det kommer dock att bli en del vanliga fyrverkerier också.

Nystart efter pandemin

De två senaste åren har Västerås stad inte kunnat genomföra nyårsfirandet på grund av pandemin. Senast vid årsskiftet 2019-2020 blev nyårsfirandet på Fiskartorget en stor succé, över 10 000 personer tog sig dit för att fira in det nya året tillsammans.

Det är fri entré till nyårsfirandet och alla är välkomna.

Du hittar frågor och svar kring nyårsfirandet på Visit Västerås webb.

Frågor och svar om nyårsfirandet 2022 Länk till annan webbplats.

Publicerad

Senast ändrad