Melanie Wehbe även till Kulturfestivalen Berget på nationaldagen

Efter det traditionella nationaldagsfirandet på Djäkneberget den 6 juni fortsätter festen med Kulturfestivalen Berget. Det bjuds på både uppträdanden från lokala band och melodifestivaldeltagaren Melanie Wehbe. Kulturfestivalen Berget pågår
klockan 18.00–21.00.

Festivalen är ett samarbete mellan Västerås stad och en ung arrangörsgrupp, bestående av kulturintresserade ungdomar i olika åldrar som ansvarar för att arrangera kvällsaktiviteterna på nationaldagsfirandet på Djäkneberget. Arrangörsgruppen har tillsammans utformat evenemanget så att det är anpassat lite mer för ungdomar än vad kanske dagens firande är.

– Vi är jätteglada att vi kan arrangera Berget igen för att uppmärksamma lokala band, säger Nicoletta Fornari, kultursamordnare på Västerås stad. Det är extra roligt att kunna presentera Melanie Wehbe som huvudakt.

På scen under kvällen ser vi, utöver Melanie, dansgruppen Compasión Dance Company och fyra lokala band: Hinkmat, Crown, Act red och Forever now. Hinkmat vann den regionala deltävlingen av årets upplaga av musiktävlingen Imagine för unga musiker i åldern mellan 13 och 21 år. Den populära konstföreningen KonstigtBra är också med under kvällen och ställer ut sin konst.

Berget är en kostnadsfri festival och ett alkohol- och drogfritt arrangemang.

Nyhetsbild

Publicerad

Senast ändrad