Sommarlovskortet 2023- fria bussresor för barn och unga

Under sommarlovet 2023 är det fria bussresor inom Västerås kommun för barn och ungdomar (7-19 år) som är folkbokförda i kommunen. Beslutet om detta har tagits av tekniska nämnden vid Västerås stad. Här hittar du information om sommarlovskortet.

Sommarlovskortet gäller för fria bussresor med VL:s bussar inom Västerås kommun. Det går att åka på samtliga VL:s bussar så länge du kliver på och av vid en busshållplats inom Västerås kommun. För att få kortet och vara berättigad till att resa gratis ska man vara 7-19 år och folkbokförd i Västerås. För de som uppfyller villkoren är det fria bussresor fram till och med den 20 augusti.

Beslutet om att införa fria bussresor för barn och unga 7-19 år under sommaren togs av tekniska nämnden vid Västerås stad den 16 maj. Sedan dess har arbetet med det praktiska kring att införa detta varit intensivt.

Nyhetsbild

- Det känns roligt att vi nu kan erbjuda barn och ungdomar i Västerås fria bussresor i sommar. Genom ett fantastiskt samarbete mellan alla inblandade aktörer har detta kunnat genomföras snabbt och vi kan nu erbjuda fria bussresor på sommarlovet, säger Lars Nordin (V), ordförande för tekniska nämnden.

Utdelningen av sommarlovskorten kommer i så stor utsträckning som möjligt ske via grundskolor och gymnasieskolor i Västerås i samband med avslutningarna. Detta gäller både för kommunala och fristående skolor.
För dem i den aktuella åldersgruppen som inte går i en skola i Västerås eller inte går i skola alls finns möjlighet att hämta korten i Stadshuset vid speciella tider.
Även elever i Västerås skolor som inte fått sitt kort via skolan kan hämta ett kort där, men de kan inte göra det innan deras skola har haft avslutning. Även för dem gäller att korten kan hämtas på speciella tider.

Läs mer på sidan om Sommarlovskortet. Där uppdaterar vi löpande med bland annat tider för att hämta kort.
vasteras.se/sommarlovskortet

Publicerad

Senast ändrad