Om boken "Recept i kris och krig - så stärker du din hemberedskap"

För att uppmärksamma hur vi alla kan tänka till kring vilken hemberedskap vi kan skaffa oss innan en kris inträffar i samhället har vi tagit fram en bok med recept. Här kan du läsa mer om "Recept i kris och krig - så stärker du din hemberedskap".

Vi bad elever vid Tranellska gymnasiet ta fram 14 recept på mat som du kan laga vid kris. Recepten finns i boken som heter ”Recept i kris och krig- så stärker du din hemberedskap”.

Hemberedskap kan ju handla om att du till exempel köper hem och lagrar lite matvaror – kanske så att du kan laga just de här recepten. I boken får du också lära känna några aktörer som alla har en viktig del i totalförsvaret - precis som du och din hemberedskap har. Aktörerna är Försvarsmakten, Räddningstjänsten Mälardalen, Polismyndigheten, Länsstyrelsen Västmanland, Frivilliga beredskapsgruppen, Lantbrukarnas Riksförbund, Sveriges Veteranförbund, Hemvärnet, Region Västmanland, Svenska Röda Korset, Trafikverket, Mälarenergi, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap och så vi på Västerås stad

Boken kommer att gå att låna på Västerås stadsbibliotek. Den finns även att ladda ner.

Recept i kris och krig - så stärker du din hemberedskap Pdf, 4.5 MB.

Utskriftsversion av boken Pdf, 6.4 MB.

vasteras.se/hemberedskap kan du också få mer information om andra beredskapsfrågor.

Rekommenderade nyheter

    Sidan uppdaterades den