Festivalen Berget tar plats på Spårharpan

Fredag den 14 juni är det dags för unga musiker att inta scenen på Spårharpan i Västerås i samband med kulturfestivalen Berget. Festivalen som lockat musikintresserade sedan 2019 är unik då den arrangeras av ungdomar, för ungdomar.

Kulturfestivalen Berget, line-up 2024

Kvällen inleds med lokala indiebandet Hayfever och fortsätter med akter från bland annat Västerås, Uppsala och Stockholm.

Nya spelplatsen Spårharpan ligger intill centralstationen och har länge stått tom. I väntan på att det gamla järnvägsområdet ska byggas om till Västerås nyaste stadsdel – blir det nu en scen för unga band inom rock, indie och punk.

– Det har varit väldigt roligt att anordna från början till slut, responsen vi fått har varit väldigt positiv och många är glada för att det händer något för att främja musik och kultur i stan, säger Malin Gottberg, en av arrangörerna.

På plats finns även konstnärskollektivet Konstigt bra.

Berget är en kostnadsfri festival av och för unga mellan 16 och 25 år. Festivalen äger rum den 14 juni klockan 17.00-21.00 och är alkohol- och drogfri.

Line-up för kvällen:
1. Hayfever, (Västerås, indie)
2. Daniel Arteaga (Västerås, indie-pop)
3. Use soap (Stockholm, rock)
4. Majbjörn (Strängnäs, indie-rock)
5. Hesa Fredrik (Uppsala, punk)
6. Forever Now (Västerås, pop-punk-rock)
7. Microcurrent (Västerås, garage-rock)
8. Three Dead Fingers (Västerås, progressiv metal)

Festivalen är ett samarbete mellan en arrangörsgrupp bestående av kulturintresserade ungdomar i alla åldrar och Västerås stad.

Mat & tilltugg finns till försäljning.

Kalenderhändelse för Kulturfestivalen Berget

Rekommenderade nyheter

    Sidan uppdaterades den