Inget väskförbud vid midsommar på Vallby Friluftsmuseum

Polismyndigheten har nu meddelat att midsommarfirandet på Vallby Friluftsmuseum inte kräver väskförbud. Det betyder att vi nu kan bjuda in till ett klassiskt midsommarfirande. En över hundra år gammal tradition som bland annat bjuder på dans, sång och musik.

Midsommarfirande runt majstången.

Nu står det klart att midsommarfirandet på Vallby Friluftsmuseum kan firas som vanligt. Foto: Katarina Frost

Fredagen den 21 juni mellan klockan 12.00 och 15.00 är det dags för årets midsommarfirande på Vallby Friluftsmuseum. Sedan 1920-talet har museet varit platsen för en av de mest efterlängtade folkfesterna. På ängen vid Svartån kan du dansa och leka kring majstången och uppleva folkdans med Västerås Folkdansgille.

Nyhet för i år
Sångaren Freddy Amigo kommer att framföra sommarvisor från när och fjärran vid torget. Allt från Evert Taube till Jussi Björling utlovas.

En midsommar på Vallby Friluftsmuseum är verkligen en minnesvärd upplevelse, med glada midsommarfirare som hoppar runt till Små grodorna och andra klassiska sånglekar. Vi är extra glada över att Freddy Amigo gästar oss. Sommarvisor vid torget har varit ett saknat inslag, säger Elin Rynger, avdelningschef för Vallby Friluftsmuseum.

Under firandet kommer flera av museimiljöerna att vara öppna, liksom silversmedjan och restaurangen. På torget kan besökare även köpa brända mandlar.

Parkeringsmöjligheterna är mycket begränsade. Ta gärna buss, cykel eller samåk med andra.

Rekommenderade nyheter

    Sidan uppdaterades den