Prisutdelning avslutade årets kampanj för ReCO2 resor!

Igår samlades vinnarna i stadshusfoajén för att ta emot sitt pris av Lars Nordin (V), tekniska nämndens ordförande. Han berättade om nämndens mål om ökat resande med hållbara färdmedel så som gång, cykel och kollektivtrafik.

Lars Nordin (V) ordförande i tekniska nämnden har jeans och blå skjorta. Han skakar hand med en av prisvinnarna. I bakgrunden syns stora fönster, bord och stolar. På ett bord står en vas med blommor. Runt om i rummet finns människor som applåderar.

Alexandra Trollberg tar emot sitt diplom av Lars Nordin (V), ordförande i tekniska nämnden. Robin Forslund, planerare på teknik och fastighetsförvaltningen, delade ut busskort och goodiebag.

Vinnarna utsågs av en jurygrupp bestående av fem tjänstepersoner inom Västerås stad och det var motiveringarna som utvärderades. Priset bestod av ett busskort med 10 resor inom Västerås kommun och en goodiebag.

Om ReCO2 resor

Varje år anordnar Västerås stad kampanjen ReCO2 resor, för att motivera västeråsare att göra aktiva och klimatsmarta resor. Alla sätt att resa som är hälsosamma, hållbara och klimatsmarta välkomnas. Reko resor helt enkelt.

Namnet ReCO2 resor handlar om resa (Re) och koldioxid (CO2), där Västerås stad vill uppmuntra dig som reser i Västerås att göra det så klimatneutralt som möjligt.

En reko resa görs så koldioxidvänligt som möjligt. Det är rätt enkelt egentligen och du kan göra det på många sätt. Att ta sig fram med gång, cykel, rullstol, kollektivtrafik, inlines och elsparkcykel är exempel på reko resor. Ett annat sätt är att faktiskt undvika att resa - att arbeta på distans hemifrån bidrar också till att göra resandet mer reko.

Läs mer

ReCO2 resor

Hållbar mobilitet

Rekommenderade nyheter

    Sidan uppdaterades den